Matrícula oberta a la 2a edició del postgrau en Arboricultura Urbana

Aquests estudis satisfan la demanda dels professionals per a entendre i gestionar de manera sostenible l’arbrat de pobles i ciutats

Arbres al Parc Nou d'Olot.
Arbres al Parc Nou d'Olot. | Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
07 de maig del 2021
Actualitzat a les 8:36h
En els darrers anys l’arboricultura urbana ha tingut un desenvolupament mot ràpid i ha passat, en poc temps, d’una gestió poc específica en relació a l’arbrat a la necessitat de gestionar l’arbrat urbà de forma multidisciplinar tot tenint en compte el disseny, la gestió o el manteniment, entre d'altres elements d’aquest arbrat com a fet diferenciador de la infraestructura urbana.
 
Davant d’aquesta nova visió els municipis es troben amb una manca de professionals formats i titulats en aquesta matèria, a diferència d’Europa i Amèrica del Nord on ja fa temps que existeixen professionals titulats per a desenvolupar aquestes tasques. 
 
Amb l’objectiu de recollir aquest creixent interès i la necessitat de formar els professionals d’aquest àmbit, des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot (FES Olot) i la Universitat de Girona –sota la direcció acadèmica de Gerard Passola i Josep Selga, biòlegs i experts en arboricultura–, es va impulsar el curs 2020-2021 la 1a edició del postgrau en Arboricultura Urbana, primera oferta formativa d’aquest àmbit a Catalunya. 
 
La primera edició va comptar amb la participació de 23 alumnes d’arreu de Catalunya. Ara s’obre el període d’inscripcions per a la 2a edició que començarà el mes d’octubre vinent (curs 2021-2022). Les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar fins al pròxim 30 de juny. 
 
El postgrau es divideix en tres blocs diferents: l’arbrat urbà, la gestió i el disseny urbà. Per a aquesta edició el format del curs serà híbrid, de manera que l’alumne podrà escollir si segueix la formació de forma presencial o en línia. 
 

Cartell del postgrau en Arboricultura Urbana. Foto: @FESOlot.

Arxivat a