Terra Viva presenta instància al Consell Comarcal perquè els batlles puguin visitar la protectora d'animals

L'entitat animalista va haver de suspendre una visita aquesta setmana pels impediments que hi va posar l'ens supramunicipal

El gos Tigre, un tros de pa però estressat, viu al lavabo de Terra Viva.
El gos Tigre, un tros de pa però estressat, viu al lavabo de Terra Viva. | Martí Albesa.
06 de maig del 2021
Actualitzat a les 12:12h
L’Associació Protectora d’Animals de la Garrotxa Terra Viva torna a convidar els batlles de la comarca a visitar al centre de recollida i custòdia situat a Olot, propietat del Consell Comarcal. Atès que la setmana passada des del Consell Comarcal se'ls va prohibir de fer la visita que els havien programat, tot al·legant que no havíem demanat permís, aquesta vegada han presentat una instància.
 
En aquesta instància hi exposen EXPOSEM queue la setmana passada des de l’associació van convocar els batlles de la Garrotxa a conèixer de primera mà les instal·lacions del servei de recollida i que un dia abans se’ls va notificar que s’havia de demanar permís, segons l’art. 2 del contracte signat amb Terra Viva.
 
Malgrat que Terra Viva discrepa de l’aplicació d’aquest article –que preveu la prèvia autorització–, ja que no es tracta en cap cas de visites organitzades que es puguin emmarcar en les activitats de foment, i pel fet que durant la visita s'ha previst cap acció formativa o de difusió de la protecció animal –però amb la voluntat de complir íntegrament amb el contingut del conveni per a qualsevol interpretació que en pogués fer l’administració contractant–, han sol·licitat la visita dels batlles el pròxim dimarts, 11 de maig, a les 11:00 h del matí.

La durada  prevista serà de màxim una hora i l’accés es faria en tot moment acompanyat dels responsables i treballadors i només seria un recorregut, sense accés als animals ni implicaria cap activitat per part dels visitadors.
 
L’objectiu d’aquesta jornada de portes obertes és mostrar l’estat de les instal·lacions amb què treballa, les mancances de seguretat i salubritat tant per als residents com per al personal assalariat i col·laborador, i les necessitats que exigeix el servei de recollida i custòdia d’animals domèstics de la Garrotxa.
 
“Volem compartir la nostra manera de funcionar, sempre treballant pel benestar dels animals i, alhora, sensibilitzar als ciutadans de la nostra comarca sobre l’abandonament i el maltractament animal. I, també, mostrar als nostres alcaldes i alcaldesses, ja que la desconeixen, la complicada situació econòmica en què el Consell Comarcal ha deixat a l’entitat”, explica en David Serramitjana, president de l’entitat.
 
Durant la visita es donarà resposta al comunicat que va emetre el Consell Comarcal, després de la roda de premsa que Terra Viva va convocar el passat dimarts 20 d’abril, ja que aquest no s'ajusta a la realitat i no respon totes les qüestions plantejades.



 
Arxivat a