Salut

S'adjudica la redacció del projecte bàsic i executiu per a la construcció del nou CAP Olot-2

Aquest futur equipament de salut donarà servei al barri de Sant Miquel de la capital de la Garrotxa

per Xavier Borràs , Olot, 5 de maig de 2021 a les 12:30 |
Els terrenys on s'emplacarà el nou centre d'atenció primària a Olot. | Arxiu NG.
Aquesta setmana Infraestructures de la Generalitat ha adjudicat per valor de 452.518,64 euros (IVA inclòs) el concurs de projectes per a la redacció del projecte bàsic, executiu i la posterior direcció d’obra del nou Centre d’Atenció Primària (CAP) d’Olot.

De les 89 ofertes rebudes, l’empresa guanyadora de la licitació és Comas-Pont Arquitectes SLP amb el projecte titulat ED-MED. El futur centre de salut s’emplaçarà al barri de Sant Miquel en uns terrenys cedits per l’Ajuntament d’Olot al Departament de Salut, que permetran substituir les actuals instal·lacions del consultori local Olot Nord.

 
El concurs de projectes es va obrir el març de 2020 –després que s'aprovés la cessió d'uns terrenys entre els carrers del Rei Martí l’Humà i de l'Abat Racimir en un ple de gener de 2019–, però la situació ocasionada per les restriccions imposades arran de la pandèmia durant l'anomenada primera onada va obligar a aturar temporalment el procediment i a suspendre els terminis de la licitació. De fet, el novembre de 2017, essent batlle Josep Maria Corominas, es va barallar la possibilitat que s'obrís el nou CAP amb barracons prefabricat provinents d'unes instal·lacions de l'ICS a Figueres.


El concurs es va reprendre de nou el mes de maig amb termini fins al juny per a la presentació de projectes. En total es van presentar 89 propostes i les 5 amb millor puntuació van passar a la segona fase del concurs, d’on n’ha sortit l’empresa guanyadora. El contracte, pendent de formalitzar-se, té una durada de 7 mesos.
 

L’Àrea Bàsica de Salut d’Olot dóna servei a 39.591 persones i actualment disposa del CAP Garrotxa (Olot) i quatre consultoris locals: Olot Nord, les Preses, Santa Pau i Can Blanch. La posada en funcionament d’un segon centre d’atenció primària a Olot permetrà donar resposta i adaptar-se a les necessitats emergents de la població.
 

Altres notícies que et poden interessar

 


 

Participació