El Consell Comarcal de la Garrotxa no autoritza la visita dels batlles a la protectora d'animals

David Serramitjana, president de Terra Viva, afirma que "a les instal·lacions mai no s'hi ha prohibit l'entrada a ningú"

La gossa Lua viu moltes hores al despatx de la protectora.
La gossa Lua viu moltes hores al despatx de la protectora. | Martí Albesa.
04 de maig del 2021
Actualitzat el 06 de maig a les 12:13h
Aquest dimarts, 4 de maig, l'associació protectora d'animals Terra Viva havia organitzat –com va avançar NacióGarrotxa– una visita als 21 batlles de la Garrotxa per a  mostrar-los el deteriorament i mal estat de les instal·lacions, que van denunciar als mitjans de comunicació el passat 22 d'abril.
 
Tanmateix, encara no vint-i-quatre hores abansde la visita a les instal·lacions, el Consell ha notificat per via telemàtica a Terra Viva que si permetien la visita estarien cometent un incompliment de contracte, ja que, segons el gerent del Consell Comarcal, Sergi Martí, "la realització de visites organitzades de persones alienes al servei a un espai propietat de l’administració pública competent, en aquest cas, el Consell Comarcal de la Garrotxa, ha de comptar amb la corresponent autorització dels serveis tècnics del Consell"
 
Durant la jornada d'avui es volia que els batlles s'informessin i comprovessin l'actuació del Consell Comarcal a la protectora d'animals, "i així poder mostrar el maquillatge que s’ha estat fent durant anys des del Consell Comarcal i el Sigma", segons un comunicat de Terra Viva.

L'associació, per causa de l'advertiment de darrera hora del Consell Comarcal, ha decidit anul·lar la visita tot i que considera que els batlles tenen dret a veure les instal·lacions del Centre de Recollida i Custòdia dels Animals de la Garrotxa, "que es troben en un estat deplorable per la falta de manteniment, que correspon al Consell Comarcal de la Garrotxa".
 
Segons declaracions del David Serramitjana, president de Terra Viva: "Les instal·lacions són un espai obert al públic i mai no s’hi ha prohibit l’entrada a ningú. No entenem com els alcaldes, que deleguen aquest servei públic al Consell Comarcal, no puguin tenir accés a les instal·lacions. Tenim constància que des del Consell Comarcal s’han mogut per tal que no vingués cap alcalde, fins i tot no han vingut els que ja ens havien confirmat que venien”.
 
Terra Viva és una associació sense ànim de lucre que va néixer al 2012 amb un somni: ajudar els animals perduts i abandonats de la Garrotxa, guarir les seves ferides físiques i emocionals i donar-los una nova vida. Des de llavors gestiona el servei de recollida i custòdia dels animals perduts i abandonats de la Garrotxa.

 
Arxivat a