Olot identifica amb banderoles els excrements de gossos al carrer

Les agents cíviques emprenen una campanya informativa per a conscienciar de la necessitat de combatre l’incivisme

Una agent cívica posa una banderola en un excrement detectat a la plaça Clarà d'Olot.
Una agent cívica posa una banderola en un excrement detectat a la plaça Clarà d'Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
03 de maig del 2021
Actualitzat a les 9:29h
Les agents cíviques d’Olot recorren tots els barris de la ciutat amb l’objectiu de recordar als propietaris d’animals de companyia les seves obligacions envers els animals. Concretament se’ls informa de la necessitat que l’animal estigui degudament identificat i censat així com de la importància de respectar aspectes de convivència com treure a passejar el gos acompanyat amb corretja o recollir-ne els excrements de la via pública.

En relació a aquest últim punt, les agents cíviques s’encarreguen d’identificar amb una banderola els excrements de gos que es trobin a la via pública, ja sigui en el paviment com en zones verdes.

A través d’aquesta actuació –que es porta a terme des de 2016– s’han obtingut bons resultats, tot millorant el civisme a la ciutat. Alhora, s’ha aconseguit incrementar la consciència i sensibilització envers aquestes problemàtiques i evidenciar i donar a conèixer aquest gest d’incivisme.

La campanya és molt visual i convida a fer una reflexió sobre com el conjunt d’actes incívics poden arribar a ser una problemàtica social, ja que afecten tota la ciutadania. Es tracta d’un acte sensibilitzador que intenta fer canviar els hàbits de les persones infractores i emfasitza valors ciutadans com poden ser l’empatia, la responsabilitat i el respecte als altres i a l’entorn. Aquesta actuació informativa va acompanyada d’un increment del control policial a tots els barris de la ciutat.
 

Una femta de gos detectada amb una banderola. Foto: @olotuit.


Pel que fa a les infraccions detectades, la Policia Municipal d’Olot va imposar un total de 49 sancions directes relacionades amb infraccions de l’Ordenança de Control i Tinença d’Animals de Companyia l’any 2019. Una xifra que va disminuir fins a les 21 el passat 2020. Segons les dades aportades pel cens d’animals de companyia d’Olot, a finals de 2020 hi havia registrats 2.942 gossos i gats.

D’altra banda, aquest 2021 s’ha impulsat la renovació dels rètols informatius de les àrees de joc infantil de la ciutat que, entre d’altres elements, recorden la prohibició del a presència d’animals de companyia en aquests espais.
 
Arxivat a