Docs Barcelona

VÍDEO «Com robar un país» al Doc del Mes de Can Trona a la Vall d'en Bas

Amb passis de franc divendres 7 de maig a les 19.00 h i dissabte 8 a les 17.00 h amb inscripció prèvia

per NacióGarrotxa , Vall d'en Bas, 3 de maig de 2021 a les 08:52 |
Una de les imatges de «Com robar un país», sobre la corrupció a Sud-àfrica. | @docsbarcelona.
Un grup de periodistes d’investigació destapa un cas de corrupció en què està implicat Jacob Zuma, el que fou president de Sud-àfrica fins l'any 2018. Poc després, la redacció pateix una campanya de desinformació.

Dos joves d’una empresa tecnològica troben proves que deixen al descobert el modus operandi que explica el segrest econòmic de l’estat de Sud-àfrica per part d’interessos privats i que s’ha dut a terme amb l’ajut d’alguns polítics.Gràcies a Zuma, els membres de la família índia Gupta utilitzen els ingressos del país en benefici propi per mitjà de participacions irregulars en les mines de carbó, mitjans de comunicació i empreses tecnològiques, i, fins i tot, amb l’accés fraudulent a alguns càrrecs públics.


Quan s’obre una investigació judicial, el president Zuma declara que tot són mentides i notícies falses. Davant l’augment de lligams entre els interessos privats i el govern, els periodistes es pregunten si hi ha lloc per a la justícia en la incipient democràcia sud-africana, que tant d’esforç va costar de guanyar.

Divendres 7 de maig a les 19.00 i Dissabte 8 a les 17.00 a l’Auditori de Can Trona. Cal inscripció en el següent enllaç: ​https://forms.gle/zr4LMRW45py7MVPP7.

 

El cartell de promoció de «Com robar un país». Foto: @docsbarcelona.


 

 

Participació