Salut

Creu Roja inicia un projecte de voluntariat promotor de la salut a la Garrotxa

Amb dues línies d’actuació: de sensibilització i d'orientació sobre educació comunitària, de forma presencial i a distància

per NacióGarrotxa , Sant Joan les Fonts, 30 d'abril de 2021 a les 08:51 |
Els promotors de la salut de Creu Roja Garrotxa treballaran tan al carrer com en línia. | @creurojacat.
Amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, el Departament de Treball, Afers Socials i Família i el vistiplau del ajuntamentst, Creu Roja Garrotxa inicia el projecte de Voluntariat Promotor de la Salut, un programa que té com a objectiu sensibilitzar la població, especialment aquella més vulnerable, sobre la necessitat de seguir les indicacions de les autoritats sanitàries per tallar les cadenes de transmissió comunitària.
 

Es tracta també d’apel·lar a la responsabilitat individual i col·lectiva per a frenar la corba de contagis perla pandèmia. Per a Creu Roja en aquesta etapa és important també posar èmfasi en què tot i que hi hagi persones ja vaccinades, cal continuar respectant les mesures de prevenció perquè no se sap el temps d’efectivitat dels vaccins i també perquè encara podem ser transmissors del virus.

Les accions s’adrecen tant a la població en general com als col·lectius vulnerables d’aquells municipis de la Garrotxa on la situació epidemiològica hagi incrementat el nombre de casos, amb l’objectiu de poder donar resposta i apoderar les persones perquè tinguin aquest accés a la informació sobre salut.

 
Creu Roja comparteix la concepció integral de la Salut de l'OMS: un estat de complert benestar físic, mental i social i no només l’absència d’afeccions o malalties. És per això que  les actuacions al carrer es faran mitjançant diverses dinàmiques: des de preguntes sobre mites i realitats de la Covid-19 fins a jocs visuals sobre com ens ha afectat a nivell de salut mental la pandèmia.  

 
Les accions es duran a terme gràcies a l’equip de persones voluntàries formades en la promoció de la salut comunitària i especialment amb la Covid. És per això, també, que s'aprofitarà per a fer una crida a tothom qui vulgui participar en aquest projecte: se cerquen persones amb compromís, capacitats comunicatives i capacitats de treballar en equip per a ser part activa d’aquest esforç i aturar les cadenes de contagis. Si hi teniu interès, us podeu adreçar a l’àrea de voluntariat de la Creu Roja més pròxima.

 

Participació