Habitatge

La Diputació signa un conveni amb els col·legis de l’advocacia de Girona i Figueres en matèria d’habitatge

Es vol millorar en la prestació del Servei d’Intermediació en aquest àmbit i ajudar les persones amb problemes de pagament a les comarques gironines

Una oficina del Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge a Girona. | @diputaciogirona.
per NacióGarrotxa, Girona | 28 d'abril de 2021 a les 10:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Girona, a través del Servei d’Habitatge, ha renovat el conveni de col·laboració amb els col·legis de l’advocacia de Girona i de Figueres-Alt Empordà. Aquest acord permetrà millorar la prestació del Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge a les comarques gironines, que té com a objectiu principal oferir una atenció especialitzada a persones vulnerables en risc d’exclusió residencial.

D’aquesta manera, també, es garanteix una unitat d’actuació i de resposta davant els problemes de la ciutadania amb la voluntat de millorar el suport als ens locals de les comarques gironines, els ajuntaments i els consells comarcals.


Precisament, aquestes administracions són les que fan el primer acolliment a les famílies en risc de pèrdua de l’habitatge i se’ls han de facilitar mesures encaminades a reduir el nombre de procediments d’execució hipotecària i de demandes per impagament de les rendes de lloguer que finalitzin amb la pèrdua de l’habitatge.
 

Aquest conveni de col·laboració té una vigència de dos anys, amb la possibilitat de prorrogar-lo dos anys més si així ho consideren les parts implicades.
 

La Diputació de Girona té distribuïts nou punts del Servei d’Intermediació en l’Àmbit de l’Habitatge, que es va començar a desenvolupar el 2016. Disposa d’oficines comarcals a l’Alt i el Baix Empordà, la Selva i el Gironès i als ajuntaments de Banyoles (també actua a l’àmbit de tot el Pla de l’Estany), Blanes, Vidreres, Salt i la Bisbal. En total, doncs, es dona cobertura a cinc de les vuit comarques gironines.

 

Participació