Ple municipal extraordinari

El Consell d’Infants d’Olot presentarà al ple municipal les propostes d'acció

La sessió, que enguany se centra en la gent gran, se celebrarà el 6 de maig en format telemàtic

per NacióGarrotxa, Olot | 28 d'abril de 2021 a les 09:43 |
El batlle i els regidors amb els representants del Consell dels Infants l'abril de 2019. | @olotuit.
Un any més, el Consell d’Infants d’Olot presentarà en un ple municipal les seves conclusions (reflexions i propostes) als regidors i regidores de la ciutat. Aquest curs, els infants van triar com a tema de treball la gent gran, i les propostes s’han centrat en com millorar l’atenció i el suport a la població olotina de més edat, molts dels quals són avis i àvies dels membres el Consell d’Infants.

Un cop més, han participat en el Consell tots els infants de 5è de totes les escoles d’Olot –enguany 374 alumnes–, que han alternat tasques a les aules amb el treball conjunt amb la resta d’escoles a través de les trobades de representants. 

 
El curs passat, el confinament escolar va obligar a redissenyar la dinàmica del Consell sobre la marxa, tot i que, per sort, la major part de trobades a l’aula ja s’havien dut a terme quan es van tancar les escoles. Tot i això, no es va poder celebrar el ple municipal.


El batlle, junt amb la regidora d’Educació, van ser els encarregats de tancar el curs del Consell d’Infants a través d’una videoconferència amb els representants dels alumnes per donar resposta a les qüestions que aquests van plantejar. A la trobada, els escolars també van posar de relleu els canvis que va experimentar la ciutat amb l’inici de la pandèmia que van quedar recollits en una enquesta realitzada a l’alumnat de 5è de primària d’Olot.  
 

Amb l’inici d’aquest curs 2020-21, la dinàmica de treball ja ha partit de la nova realitat, i des del principi s’han pogut combinar les activitats presencials, dins les aules i en grup bombolla, amb les activitats virtuals, quan es tractava de reunir infants de diversos centres. 
 
El curs va començar amb la tria del tema de treball, que va ser la gent gran. Fet això, cada grup va començar fent un exercici de diagnosi, estudiant quina és la realitat del col·lectiu a la nostra ciutat, i quines necessitats se’n desprenen. Posteriorment, a partir d’aquí va començar a recollir propostes, que van debatre per tal de valorar-ne la idoneïtat, l’interès, i la viabilitat. En paral·lel, a les trobades de representants (escollits pels propis infants) s’anava posant en comú tota aquesta feina, per tal de garantir que les diverses escoles avançaven de forma coordinada.
 
La dinamització del Consell d’Infants ha anat a càrrec de educArt, Serveis educatius i culturals, que adaptat el funcionament del Consell d’Infants a la nova realitat de la pandèmia. Una de les novetats ha estat la nova pàgina web, dissenyada específicament com a entorn de treball, i no només informatiu.
 
El ple del Consell dels Infants se celebrarà el 6 de maig, a les 10h del matí, a través de la plataforma Zoom. 
 
Consulteu totes les propostes en el web del Consell dels Infants, acompanaydes d'uns vídeos de cada escola, com per exemple el d'aquí sota:

 

Participació