economia

CaixaBank retallarà a les comarques de Girona l'equivalent al 95,5% dels nous treballadors

En total, l'ERO afectarà 754 treballadors catalans amb Lleida com la demarcació més malparada

per NacióGarrotxa , Girona, 27 d'abril de 2021 a les 10:28 |
Dos operaris canvienla marca de Bankia a CaixaBank en una oficina. | ACN.
L'ERO plantejat per CaixaBank afectarà un total de 754 treballadors a Catalunya, una xifra que equival al 85% dels nous empleats procedents de Bankia que es van integrar a les oficines del país després de la fusió.

A Girona, CaixaBank retallarà l'equivalent al 95,5% dels nous treballadors del banc, mentre que la retallada a Barcelona equivaldrà al 82% de les últimes incorporacions. Finalment, el percentatge d'afectats a Tarragona és igual al 80% de la plantilla nova.


Tanmateix, segons dades publicades aquest dilluns per CCOO, Lleida és la demarcació que en surt més malparada. A les comarques de Ponent, l'expedient afectarà un total de 38 empleats, gairebé el doble en comparació al nombre de treballadors que van arribar després de la fusió (22).

CCOO ha publicat aquestes dades el dia anterior a la tercera reunió entre sindicats i CaixaBank per negociar l'ERO a l'entitat. En el mateix comunicat, Comissions Obreres ha volgut subratllar que els treballadors de la banca són un dels col·lectius essencials "oblidats" durant la pandèmia, ja que, després d'atendre les necessitats financeres de la població, van rebre "uns aplaudiments enverinats que amagaven una xifra d'acomiadaments forçosos històrica".


En aquest sentit, el sindicat mostra el seu rebuig a la retallada salarial i a l'ERO plantejat per l'entitat i aposta per les sortides voluntàries i el manteniment de les condicions de la plantilla.

 

Participació