Infants

El PSC d'Olot proposa que la zona de jocs del Firal petit s'emplaci la plaça de l'U d'Octubre

Després del que consideren "fracàs" anterior, no entenen que es vulgui tornar a situar en el mateix indret

per NacióGarrotxa, Olot | 27 d'abril de 2021 a les 08:34 |
La plaça de l'U d'Octubre seria, per al PSC Olot, el lloc ideal per a l'àrea de jocs infantils. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els regidors del grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Olot, Jaume Mir i Marina Alegre creuen que la zona de jocs infantils que s'havia situat en un principi al Firal petit, després de les obres de remodelació del passeig d'en Blay, no hauria de repetir ubicació i s'hauria d'emplaçar a la plaça U d'Octubre de 2017, l'antiga plaça del Teatre.

Just fa unes setmanes l'Ajuntament va aprovar la contractació, mitjançant procediment obert simplificat, del subministrament i instal·lació de la zona de jocs infantils del Firal Petit d’Olot.


Des del Grup Municipal del PSC recorden que ja van fer una proposta perquè aquesta zona de joc  se situés  a l'antiga plaça del Teatre entre el Firal Petit i el carrer dels Dolors, per les següents consideracions:
  • Es un lloc més segur per als nens.
  • Ja es van instal·lar al Firal Petit i no van funcionar.
  • No molesta per a desenvolupar les activitats que s’han de realitzar al Firal Petit, especialment els dies de mercat, les fires i les Festes del Tura.
  • No caldria treure arbres ni mobiliari urbà.
  • Els familiars dels nens podrien esperar-los en els bancs que hi ha instal·lats o en la terrassa que hi ha al costat de la zona. 

Jaume Mir i Marina Alegre, del PSC Olot, han presentat la proposta alternativa. Foto: Martí Albesa.


Des de la regidoria competent, quan els van traslladar la proposta, se'ls va comunicar que l'emplaçament s'havia decidit després de pactar-lo amb els veïns, però Marina Alegre recorda que en el moment del procés participatiu no estaven acabades les obres de la plaça U d'Octubre i per això no s’havia contemplat aquesta possibilitat.

 
"La nostra sorpresa ha estat quan, parlant amb veïns del barri que van participar al procés, ens han fet arribar que no estan d'acord amb la ubicació actual. A més, després de fer consultes, hem pogut comprovar com la idea del canvi d’ubicació que els traslladem des del nostre grup els sembla encertada", ha afegit la regidora olotina.

 
Des del PSC Olot esperen que l'equip de govern reconsideri la proposta o doni les explicacions que calguin per a entendre per quin motiu el projecte dels socialistes no els sembla viable i, en canvi, el seu sí.  Després que el novembre de 2019 es decidís retirar els elements instal·lats al petit parc infantil del Firal petit d'Olot –que s'havia posat en marxa el febrer del mateix any–, perquè no acomplien la seva funció de forma convenient, l'Ajuntament es va donar un temps per a repensar què fer-hi.

Així, el novembre de 2020, es va presentar la nova proposta de jocs, que tindrà un cost d'aproximadament 69.000 euros i que es preveu que s'hagi enllestit aquest 2021, amb tot de nous elements de joc col·lectiu pensats per als infants més petits, que seran compatibles amb la celebració d’actes a l’escenari del Firal petit.
 

 

Participació