Solidaritat

Aquest pont de maig, apunteu-vos a donar sang a Olot

El divendres 30 d'abril i el dissabte 1r de maig a l'Escola Malagrida

per NacióGarrotxa , Olot, 26 d'abril de 2021 a les 09:10 |
Olot acull una nova jornada de donació de sang | Martí Albesa

L’escola Malagrida d’Olot acull una campanya de donació de sang el vinent divendres 30 d’abril de 16 h a 21 h i el dissabte 1r de maig de 10 h a 14 h i de 16 h a 20:30 h.

Per a donar sang, podeu apuntar-vos al web donarsang.gencat.cat i reservar una llitera en la franja horària escollida. Saber el nombre de donants que hi aniran permet reduir els temps d’espera i mantenir les distàncies de seguretat.


 
Les reserves en dies festius


Es preveu que les donacions de sang puguin recular a causa del nou aixecament de restriccions de mobilitat. Els hàbits de la ciutadania s’han anat modificant a causa de la pandàmia, però els hospitals mantenen les necessitats per als malalts. Cada dia continuen fent falta entre 800 i 1.000 donacions de sang.

En la nova actualització de la pàgina web podeu veure quin és l’estat real de les reserves dels donants. Els cilindres mostren el nivell d’ocupació de les campanyes que es fan cada dia a tot Catalunya.

 
Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:

• Tenir entre 18 i 70 anys.
• Pesar 50 quilos o més.
• En cas de ser dona, no estar embarassada.

 

Participació