1 de 10
Servei públic

El Consell Comarcal justifica l'exclusió de Terra Viva en el concurs de la protectora d'animals

L'ens considera que l'entitat no complia els requisits necessaris

La gossa Lua viu moltes hores al despatx de la protectora | Martí Albesa.
per Xavier Borràs, Olot | 23 d'abril de 2021 a les 13:52 |
Aquest article es va publicar originalment el 23 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consell Comarcal de la Garrotxa ha justificat l'exclusió de l'associació Terra Viva del nou contracte en la protectora d'animals perquè no es complien els requisits establerts. Aquest dimarts, l'entitat que fa nou anys que gestiona el servei a la comarca va anunciar que estava estudiant emprendre mesures legals per haver-los deixat fora del procés de forma intencionada.


En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, el Consell Comarcal afirma que va avisar "en diverses ocasions" a l'associació Terra Viva que no complia els requisits de l'eina Sobre digital i això impedia seguir en el procés de licitació pública. A més, també asseguren que ja s'ha aprovat una partida per ampliar les instal·lacions a partir del 2022.

Després que l'associació Terra Viva denunciés que la protectora d'animals de la Garrotxa estava "sobresaturada" i tenien unes instal·lacions "precàries", el Consell Comarcal ha respost les denúncies de l'entitat.


En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, l'organisme comarcal ha recordat que en el plenari del mes de març es va aprovar una modificació de crèdit de 154.054 euros que es destinarà a les millores de les instal·lacions de la recollida i custòdia d'animals abandonats a la Selva. A més, també val sumar-hi 70.000 euros més del PUOSC que el Consell Comarcal també destinarà a millorar les instal·lacions.

Per altra banda, el Consell Comarcal de la Garrotxa ha desmentit que hagin exclòs de forma intencionada l'associació Terra Viva del nou concurs públic per gestionar la protectora d'animals. Des de fa nou anys que Terra Viva era la responsable de fer aquest servei a la comarca i ara en quedarà fora.


Els motius que justifiquen que l'entitat no pugui optar al concurs és que no es compleixen amb els requisits que marca el plec de condicions. Concretament, no es compleix amb l'eina Sobre digital. Des del Consell Comarcal, però, recorden que van avisar en diverses ocasions a l'associació en qüestió perquè pogués complir amb la normativa dins del termini legal establert, però l'organisme comarcal afirma que no ho va fer i per això van quedar fora del procediment.

La veritat és que les instal·lacions que la protectora d'animals del Consell Comarcal de la Garrotxa té a Can Mali, al terme municipal d'Olot –gestionada per l'entitat animalista Terra Viva–, cau a trossos, segons que ha pogut comprovar NacióGarrotxa aquest matí de dijous i tal com ja va denunciar aquest dimarts el president de l'associació, David Serramitjana, des del despatx de Muntada Advocats.

Efectivament, l'estat lamentable, tant a l'interior com a l'exterior, de les instal·lacions pròximes a la carretera de Riudaura dóna idea de la magnitud del problema amb què s'enfronten els qui fins ara han gestionat la protectora: a l'exterior –on els cans se socialitzen en ramat–, tanques tapades amb sargits de xarxa, portes de separació fetes amb somiers i pegats de diversa mena per a tapar forats i evitar que els gossos s'escapin; a l'interior –a causa de l'excés d'animals refugiats–, gossos als despatxos, als magatzems, al lavabo, amb portes amb les manetes inutlitzades o rates que cerquen alimentar-se dels pinsos…
 

A les «caneres» ni una sola porta no tanca bé. Foto: Martí Albesa.

 

Participació