1 de 10
Sant Jordi 2021

Olot retorna Sant Jordi a la Garrotxa amb roses i llibres per a tothom

La diada del 23 d'abril, que s'ha adaptat a les mesures restrictives per la Covid, se celebra amb bon temps i força afluència de gent

Bon ambient al passeig d'en Blay d'Olot, aquest matí | Martí Albesa.
per Redacció, Olot | 23 d'abril de 2021 a les 11:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest 23 d’abril, en què escau la tradicional jornada del llibre i de la rosa, la diada de Sant Jordi, el Firal d'Olot n'ha acollit la celebració amb un format adaptat a les mesures restrictives imposades arran de la pandèmia. És un retorn, amb "màxima precaució durant la jornada", per a tota la Garrotxa per a un esdeveniment sempre tan viscut i estimat pels ciutadans. 
 

L’Ajuntament d’Olot ha estat treballant al llarg de les darreres setmanes amb els actors i entitats implicades per a aconseguir poder dur a terme aquesta diada tot seguint les mesures i protocols recomanats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que han estat acordats amb els gremis i associacions que conformen la Cambra del Llibre i pel gremi de floristes de Catalunya.
 

Una parada de llibres d'Olot, aquesta diada. Foto: Martí Albesa


En aquest sentit la celebració ha estat semblant a la de juliol de 2020 –la diada endarrerida per causa de la pandèmia–, i s'ha apostat per un format reduït amb la presència, únicament, de professionals de la rosa i del llibre de la ciutat. Bon ambient i bona afluència de gent ja des de les primeres hores del matí.
 
La gran majoria de parades, al Firal d’Olot

Des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre, els ciutadans han pogut trobar al Firal d'Olot els llibres i les roses de set parades: Abacus, Floristeria Sandra, Edicions Bassegoda, Editorial Oliveras, Natura Flors, Llibreria Planella i Llibreria Drac.


Al mateix temps, la Llibreria Arcàdia –situada al número 15 del carrer de Panamà–, la Llibreria Irene –a l’avinguda Reis Catòlics número 13– i Casa Carlicus, al carrer Esteve Castella número 2, també s’han sumat a la diada i ha instal·lat les parades davant dels seus establiments.
 
En aquest sentit, des de l’Ajuntament d’Olot han fet una crida a la corresponsabilitat per a poder celebrar aquest Sant Jordi amb les màximes precaucions. En primer lloc, ha recordat l’ús obligatori de màscares, la necessitat de seguir les indicacions i senyals marcats pel que fa als torns, mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones, evitar el pagament en metàl·lic en la mesura del possible i desinfectar-se les mans fent ús de gel hidroalcohòlic abans de manipular qualsevol element de les parades.  
 

Algunes ja tenen les seves roses. Foto: Martí Albesa


Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
Participació