La segona bicicletada de «No és un vial» tallarà diumenge el tram més verd de l'avinguda Sant Jordi

Aquesta acció a Olot és la penúltima de la #RevoltaVeïnal en què participen, junt amb diverses localitats catalanes, contra la desaparició de les "falses i anacròniques carreteres urbanes"

La primera biciletada de «No és un vial» es va fer el 3 de juny de 2019.
La primera biciletada de «No és un vial» es va fer el 3 de juny de 2019. | @noesunvial.
NacióGarrotxa
22 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:18h
Aquest diumenge, 25 d'abril, a les 11.30 h, a l'avinguda Sant Jordi d'Olot, al costat del Parc de les Móres, la plataforma "No és un vial, és un carrer!" donarà el tret de sortida a la penúltima de les accions dominicals reivindicatives que s'emmarquen en la protesta #Recuperem la ciutat, que promou un seguit de talls mensuals simultanis en diverses localitats catalanes.

En aquest cas, es manifestaran al mateix temps que Barberà del Vallès, Sabadell, Barcelona, el Masnou i l'Hospitalet de Llobregat, i seran, com fins ara, els únics activistes de les comarques gironines a fer-ho, cosa que dóna la mesura comparativa del seu problema.

El tram que tallaran és el comprès entre el Parc de les Móres i la rodona de la Deu, la zona més verda de l'avinguda Sant Jordi i que fa més de 30 anys va ser solcada per fer-hi l'avinguda Sant Jordi, sense contemplacions ni mesures que apaivaguessin "el mal que s'inferia a la zona est del Parc Natural i als aiguamolls de la Moixina".

Des de llavors, els veïns conviuen directament amb el trànsit intens de camions de més de nou tones i tota mena de vehicles, un corredor de mercaderies "fora de normes sense les mínimes mesures de protecció envers les persones i l'entorn natural que afecta, i que ningú, a més de nosaltres, surt a defensar".

Conviden tothom que tingui ganes de passar una matinal reivindicativa i pedalar còmodament enmig d'una inusual tranquil·litat, que s'acosti i doni suport a aquest circuit simbòlic. "La nostra causa és un bé, no només per als veïns del tram, sinó per a tota una ciutat que viu asfixiada enmig d'un mapa industrial sense disposar de les infraestructures viàries i un pla de mobilitat adequat al segle XXI que permeti als seus habitants viure en salut i en dignitat", diuen en el comunicat de convocatòria.

Mentre esperen que les administracions donin sortida a les peticions de "No és un vial" que s'acumulen a les seves taules, continuaran recordant el seu compromís i reclamant actuacions urgents per a una via pública més humana. "Sabem que cal posar-hi de la nostra part, però ajuntaments, Consell Comarcal i Generalitat, cal que estiguin per fi a l'alçada", conclouen.
 

Cartell de la convocatòria de «No és un vuial» d'aquest diumenge. Foto: @noesunvial.

Arxivat a