La gent gran de La Caritat i la Residència Montsacopa protagonitzen una acció dels Museus d'Olot

Els veïns han triat una peça del fons per emportar-se-la durant 24 hores a casa. Les fotografies de Pep Sau amb l'obra triada s’imprimiran en grosses lones que envoltaran l’edifici de l’Hospici a partir del 15 de maig

La gent grana veïna dels Museus d'Olot ha progut triar i remenar entre les peces dels magatzems.
La gent grana veïna dels Museus d'Olot ha progut triar i remenar entre les peces dels magatzems. | Pep Sau.
NacióGarrotxa
21 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:14h
Els habitants del geriàtric de La Caritat i de la residència Montsacopa són els protagonistes del projecte “Donem-los la veu”, la iniciativa amb la qual els Museus d’Olot volen celebrar el Dia Internacional dels Museus.

Les persones grans són les que han patit més els efectes de la pandèmia i, després d’estar aïllades durant mesos sense poder sortir de les residències, ara el Museu els obre les portes i els mostra les peces més amagades dels magatzems.  
 
Aquests darrers dies, els participants del projecte han anat en diferents grups als magatzems dels Museus d’Olot. Han pogut triar i remenar entre les diferents peces que s’hi guarden. En acabar la visita n’han escollit una que s’emduen a la residència i que s’estarà amb ells durant 24 hores.

Entre les peces triades hi ha pintures, escultures, peces d’imatgeria religiosa i també d’altres objectes com peces de roba antigues o fins i tot els cavallets d’Olot originals de guix.  
 
El fotògraf Pep Sau anirà a la residència i els farà una fotografia amb l’objecte escollit. Totes les fotos s’imprimiran en lones de gros format que s’instal·laran a les parets de l’Hospici i de la residència Montsacopa a partir del 15 de maig, Dia Internacional dels Museus.  
 
Del 15 al 18 de maig, els museus d’arreu de Catalunya oferiran activitats per a celebrar el Dia Internacional dels Museus. Aquest any, s’ha proposat que les activitats estiguinn enfocades a la gent gran.  

 
Arxivat a