Les proves massives amb PCR a Olot només detecten 16 positius

Més de 900 persones hi han participat a la Sala Torin, el pavelló i el Casal Social el 12, 13 i 17 d'abril

Un usuari es fa la prova PCR a la Sala El Torín d'Olot.
Un usuari es fa la prova PCR a la Sala El Torín d'Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
21 d'abril del 2021
Actualitzat a les 8:30h
El Departament de Salut ha detectat 16 positius al coronavirus SARS-CoV-2 en les proves PCR fetes a les 924 persones que han participat en el cribratge massiu a Olot durant la passada setmana.

Les proves es van fer els dies 12, 13 i 17 d'abril a la Sala El Torín, el Pavelló Firal i el Casal Social de Sant Miquel amb l'objectiu de detectar possibles persones sanes asimptomàtiques i frenar l'expansió del virus

Un cop obtingudes les dades, el Departament ha engegat l'estudi de contactes de cadascun dels positius per a tallar les cadenes de contagis.

És la segona vegada que es fa una acció de triatge a la capital de la Garrotxa. La primera ocasió va ser els dies 25, 26 i 27 de novembre al Pavelló Firal. En aquella ocasió, dels 2.015 tests antigènics ràpids que es van fer al PAvelló Firal, només es van resultar 8 persones positives.

Actualment, segons les dades que aporta el Departament de Salut, l'índex de creixement potencial se situa en 461 punts i la velocitat de reproducció dels contagis en 0,98 punts.

Arxivat a