Segons el PSC les 4 rotondes entre Serinyà i Besalú encara alenteixen més el trajecte Girona-Olot

Els socialistes olotins es pregunten per què les decisions importants que afecten la Garrotxa es prenen als despatxos de Barcelona i acaben essent "un autèntic nyap"

Una de les rotondes de la carretera de Besalú a Serinyà.
Una de les rotondes de la carretera de Besalú a Serinyà. | @PSColot.
NacióGarrotxa
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:33h
Segons el grup municipal del PSC a l'Ajuntament d'Olot, les quatre rotondes construïdes entre Serinyà i Besalú alenteixen més que abans el trajecte de Girona a Olot. Abans de l'actuació, el trajecte era més ràpid que no pas ara, addueixen en un comunicat fet públic aquest dilluns. "A més –afegeixen–, les obres han comportat mesos de cues, greuges i retards a milers de persones. Tot per finalitzar un projecte que esdevindrà inadequat i que no millorarà en res el traçat actual, ni solucionarà cap dels problemes que hi havia."

Els socialistes olotins, comanats per Josep Guix, ja van advertir que aquest projecte –que tindrà una forta rellevància per a la ciutat i la comarca– s'està executant "com un autèntic nyap". En aquest sentit, el PSC Olot vol manifestar desacord amb la decisió del Departament de Territori i Sostenibilitat d'aparcar el projecte de l’autovia de Besalú a Cornellà del Terri que estava contemplat en el Pla de carreteres de Catalunya.

I no només això, si no que, tal i com han comprovat en els darrers mesos, s’està executant la construcció  de 4 rotondes en l’actual traçat amb una inversió total, segons fonts del propi Departament, de 8,2 milions d’euros.  


Per segona vegada, en l’historia recent de la institució, els respectius Departaments de Carreteres han projectat reformes totalment desafortunades a la carretera de
Banyoles a Besalú, segons el grup municipal del PSC a l’Ajuntament d’Olot i al Consell Comarcal, que es declara del tot en contra d’aquesta obra, com ja van manifestar en una moció presentada al plenari del Consell, que va ser aprovada per unanimitat. Sobre aquest tema també han preguntat a l’Ajuntament d’Olot i al Parlament de Catalunya però, segons expliquen, "per desgràcia, les nostres queixes no han obtingut resposta".

Els usuaris d'aquesta carretera ens veruan obligats a reduir la velocitat  a 40 km/h en alguns trams, segons els socialistes, tot allargant els temps del viatge i obligant a suportar tots els perjudicis que l'obra comporta. "Ens temem, per experiència, que com a mínim haurem d'esperar 20 anys més per a disposar d’una autovia en condicions", afegeixen.
 
Els socialistes olotins es preguntes per què les decisions importants que afecten al territori "es continuen prenent des d’un despatx de Barcelona? També, judiquen el paper que hi han jugat els equips de govern de Junts a l’Ajuntament d’Olot i al Consell Comarcal a l'hora acceptar aquest projecte "que ens afecta a tots els ciutadans".

El PSC d’Olot exigeix que la Direcció General de Carreteres de la Generalitat redacti el projecte constructiu de l’autovia de Besalú a Serinyà i estableixi un pla d'etapes per a la seva construcció.
Arxivat a