1 de 10

La nova edició de l'Orientolot s'adapta a les mesures dictades arran de la pandèmia

Enguany, més de 500 alumnes de 1r d’ESO de set centre educatius d’Olot participen en aquesta iniciativa que va arrencar el passat 9 d’abril i s’allargarà fins al 28 d’abril

Les activitats no competitives es desenvolupen a les pistes d’atletisme d’Olot. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot | 16 d'abril de 2021 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any més Olot acull l’Orientolot, una activitat esportiva per a tots els alumnes de 1r d’ESO de la Garrotxa dissenyada per a potenciar l’activitat física, la capacitat de concentració i de cooperació. Enguany, a diferència d’altres edicions, la iniciativa ha hagut d’adaptar-se a les mesures restrictives imposades arran de la pandèmia i, per això, els alumnes dels centres educatius es desplacen fins a les pistes d’atletisme d’Olot per a poder practicar tres esports diferents: curses d’orientació, rugbi i diverses disciplines d’atletisme.

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot conjuntament amb l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, el Consell Esportiu de la Garrotxa, els Cicles Formatius de l’Escola Pia, l’Associació Esportiva Gastant Keks –referit a les vambes o kets (com es diuen en diverses contrades)– i Garrotxa Rugbi Club col·laboren en aquesta activitat on participen més de 500 estudiants de 1r d’ESO de la Garrotxa.


L’activitat es realitza en petits grups heterogenis de cada centre seguint un conjunt de dinàmiques educatives amb la voluntat de fomentar l’esperit cooperatiu i la pràctica esportiva. El primer Orientolot es va celebrar el curs 2010-11 com una evolució i adaptació del Rodajoc, dirigit per a alumnes d’edats superiors i, des de llavors, s’ha portat a terme de forma anual.

Enguany, més de 500 alumnes de 1r d’ESO de 7 centre educatius d’Olot participen en aquesta iniciativa que va arrencar el passat 9 d’abril i s’allargarà fins al 28 d’abril. Concretament es tracta del Bosc de la Coma, de l’Institut Montsacopa, el Cor de Maria, Salvador Vilarrasa, l’IES Garrotxa, l’Escola Pia i el Petit Plançó.


Al mateix temps, l’activitat compta amb la col·laboració i suport de l’Associació Esportiva Gastant Keks, així com els entrenadors i entrenadores del Garrotxa Rugby Club i alumnes dels cicles formatius de l’Escola Pia. Paral·lelament, està organitzada des de l’Àrea d’Esports i d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot, l’Escola Pia, el Consell Esportiu de la Garrotxa i amb l’assessorament dels i les professores d’Educació Física de tots els centres de secundària de la comarca.

A part de potenciar la pràctica esportiva no competitiva, l’Orientolot permet treballar diversos conceptes, aptituds i actituds tals com la imaginació, la interpretació de mapes i orientació i la capacitat d’observació tot contribuint a millorar l’autoestima, la seguretat, la confiança i les relacions personals entre els i les alumnes. 
Participació