La Vall d'en Bas preestrenarà «Iaia», del Moviment Lantana, el dijous 29 d'abril

La plaça 1r d’Octubre de Sant Esteve acollirà aquest espectacle tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dansa

La preestrena de «Iaia», del Moviment Lantana, es basa en un poemari de Jordi Colomer.
La preestrena de «Iaia», del Moviment Lantana, es basa en un poemari de Jordi Colomer. | @MovimentLantana.
NacióGarrotxa
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:59h
Dijous vinent, 29 d’abril, a dos quarts de sis de la tarda, tot coincidint amb la commemoració del Dia Internacional de la Dansa, la Vall d'en Bas ho celebrarà a la plaça del 1r d’Octubre de Sant Esteve amb l’espectacle Iaia, de Moviment Lantana

L’espectacle està format per tres solos i ha estat desenvolupat al voltant de tres dimensions espaials amb una durada de quinze minuts i accessible a tot tipus de públic. L’acte és gratuït i no cal una inscripció, simplement dur la màscara i mantenir les distàncies.

Iaia és un espectacle coreogràfic que es basa en les dimensions espaials que s’entreveuen en el poemari La pietat de l’atzavara, del poeta Jordi Colomer –fincat a Banyoles–, premi Rei en Jaume de poesia en català 2011 (Calvià). El poemari parla d’una visió cíclica del món i el cosmos i s’inspira del concepte copernicà sobre les revolucions de les esferes celestes.

El moviment es basa en l’entesa de tres dimensions: la primera, dictada pel cosmos i els seus cicles; la segona, lligada al temps de les persones, els seus ritmes i inèrcies; i, la tercera, arrelada al cos, a la reflexió i a la mirada internes.
 

El cartell de l'espectacle que es farà a Sant Esteve d'en Bas. Foto: @ajuntamentbas.


La companyia ha desenvolupat aquest projecte en tres fases diferents. La primera va ser el treball de recerca i la segona el procés de creació de la coreografia amb assaigs a llocs com Can Trona, Vic i el Teatre de Montmeló; la tercera, serà la representació de la Vall d’en Bas de la preestrena –mentre que l’estrena absoluta es farà al Pati de la Casa de Cultura de la Diputació de Girona.

Moviment Lantana és una companyia de dansa professional establerta actualment a la Vall d’en Bas que parteix de la necessitat d’investigar sobre el moviment mitjançant la creació d’espais d’acció, producció i reflexió.

Tenen com a objectiu desenvolupar la creativitat, la innovació i la inclusió, a través del moviment. Els àmbits d’actuació són la recerca, la producció, l’exhibició i la pedagogia cultural.
 
Arxivat a