Set parades de llibres i roses ompliran el Firal d'Olot per Sant Jordi

La diada del 23 d'abril s'adaptarà a les mesures restrictives imposades arran de la pandèmia i també hi haurà parades, en diversos establiments de la capital de la Garrotxa

La darrera diada de Sant Jordi celebrada amb tots els ets i uts va ser l'any 2019.
La darrera diada de Sant Jordi celebrada amb tots els ets i uts va ser l'any 2019. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
16 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:23h
Divendres vinent, 23 d’abril, en què escau la tradicional jornada del llibre i de la rosa, la diada de Sant Jordi, el Firal d'Olot n'acollirà la celebració amb un format adaptat a les mesures restrictives imposades arran de la pandèmia, tal com ha avançat aquest dijous el regidor de Promoció, Estanis Vayreda, que ha demanat "màxima precaució durant la jornada". 
 
L’Ajuntament d’Olot ha estat treballant al llarg de les darreres setmanes amb els actors i entitats implicades per a aconseguir poder dur a terme aquesta diada el pròxim divendres
tot seguint les mesures i protocols recomanats pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i que han estat acordats amb els gremis i associacions que conformen la Cambra del Llibre i pel gremi de floristes de Catalunya.
 
En aquest sentit s’ha previst una celebració semblant a la de juliol de 2020 –la diada endarrerida per causa de la pandèmia–, i s'aposta per un format reduït amb la presència, únicament, de professionals de la rosa i del llibre de la ciutat.
 

Estanis Vayreda ha detallat l'agenda de la vinent diada de Sant Jordi a Olot. Foto: @olotuit.


La gran majoria de parades s’instal·laran al Firal d’Olot

Des de les nou del matí i fins a les vuit del vespre,els ciutadans podran trobar  al Firal d'Olot els llibres i les roses de set parades: Abacus, Floristeria Sandra, Edicions Bassegoda, Editorial Oliveras, Natura Flors, Llibreria Planella i Llibreria Drac.

Al mateix temps, la Llibreria Arcàdia –situada al número 15 del carrer de Panamà–, la Llibreria Irene –a l’avinguda Reis Catòlics número 13– i Casa Carlicus, al carrer Esteve Castella número 2, també s’han sumat a la diada i instal·laran les parades davant dels seus establiments.
 
En aquest sentit, Vayreda ha remarcat que des de l’Ajuntament d’Olot es fa una crida a la coresponsabilitat per a poder celebrar aquest Sant Jordi amb les màximes precaucions. En primer lloc, ha recordat l’ús obligatori de màscares, la necessitat de seguir les indicacions i senyals marcats pel que fa als torns, mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre les persones, evitar el pagament en metàl·lic en la mesura del possible i desinfectar-se les mans fent ús de gel hidroalcohòlic abans de manipular qualsevol element de les parades.  

Arxivat a