Can Trona programa un cicle d'arts i lletres de primavera

Durant l'abril i el maig es presentarà un llibre de poesia i un d'infantil i s'acollirà un espectacle del Sismògraf i un altre d'humor i clown

L'Auditori de Can Trona, a la Vall d'en Bas.
L'Auditori de Can Trona, a la Vall d'en Bas. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
15 d'abril del 2021
Actualitzat a les 10:11h
La primavera evoca a expressar-nos artísticament. Per això, des de Can Trona –el Centre de cultura i natura de la Vall d'en Bas– han volgut donar veu a quatre disciplines artístiques diferents: la poesia, la il·lustració, la dansa i el teatre de clown.

La primera activitat d’aquest cicle tindrà lloc amb motiu de la diada Sant Jordi. Es tracta de la presentació del poemari acabat de publicar per Neret Edicions De brotar a percebre, de Ramon Feixas, veí de Sant Esteve d’en Bas. L’acte consistirà en un recital de poesia amb acompanyament musical, de la mà del músic Joan Naspleda.

Cal destacar que el llibre compta amb il·lustracions de la garrotxina d’adopció Marta Àvila (in memoriam), que també va viure un temps a en Bas, a més d’Olot. Val a dir que ambdós, Ramon iMarta, han tingut experiències en salut mental i han trobat en l’expressió artística una eina de resiliència i transformació. També destaquem que tot dos no es van conèixer mai i l’encontre es va produir per una altra via que s’explica en el llibre.

Malauradament, Marta Àvila va morir quan feia poc que s’havia iniciat el procés de publicació i mai no en va veure el resultat. S’ha volgut que aquesta presentació sigui també un homenatge al seu treball i a la seva vinculació amb la terra garrotxina.

Podeu fer la inscripció des d’aquí a l’espectacle des d’aquí.

Presentació del llibre de Nina Bach

La segona activitat del cicle, i que serà l’endemà de la diada Sant Jordi, el 24 d’abril, serà la presentació d’un conte per a infants editat per l’Ajuntament de la Vall d’en Bas. El secret de la Vall és obra de Nina Bach i compta amb il·lustracions científiques de Gemma Comalada, estudiant del grau d’il·lustració científica amb la qual es va signar un conveni de pràctiques el 2020. El conte es podrà adquirir el mateix dia de la presentació a Can Trona. Us podeu inscriure aquí.

Sismògraf a la Vall d’en Bas

En tercer lloc, i per acabar d’arrodonir el cap de setmana literari, el diumenge 25 d’abril, es podrà gaudir de l’espectacle de dansa Aloha from Hawaii, ja que la Vall d’en Bas és un dels nodes del festival de dansa Sismògraf.

Es tracta d’un espectacle divertit, on podrem veure dues dones vestides d’Elvis Presley i amb ganes de rebre un bany de masses.

Podeu retirar les entrades gratuïtes des d’aquí.

Espectacle de clown

Finalment, es tancarà aquest cicle primaveral amb un espectacle de clown que tindrà lloc el dia 21 de maig. Es tracta de Brossa, una comèdia de merda, interpretada i creada per Raúl Martínez amb la direcció d’Anna Casals.

A través de l’humor gestual i el clown reflexionarem sobre la vida d’un sense sostre. Tindrà lloc a l’auditori de Can Trona i el preu de l’entrada és 6 euros, que es pagaran en el moment d’arribar a l’equipament.

Feu les inscripcions aquí.