Mapa

Així es divideix Catalunya en vegueries

Si el Govern modifica el confinament comarcal des de la Garrotxa es podria anar a l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès, el Pla de l'Estany, el Ripollès, i la Selva

per NacióDigital, 15 d'abril de 2021 a les 07:59 |
Catalunya, per vegueries. | NacióDigital
El Govern estudia modificar el confinament comarcal vigent actualment per frenar els contagis de Covid. "Som en un moment diferent de la pandèmia del coronavirus", reconeix la portaveu Meritxell Budó. Sobre la taula, l'executiu té la possibilitat de decretar un confinament per vegueries. Catalunya quedaria dividida pràcticament igual que quan es va fer la desescalada per regions sanitàries, però amb algunes diferències.

Les vegueries de Catalunya són vuit: Alt Pirineu i Aran, Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Lleida, Penedès, Catalunya Central, Barcelona i Girona. A continuació, podeu consultar les comarques que engloba cadascuna.

Alt Pirineu i Aran inclou Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Vall d'Aran.

Lleida agrupa les Garrigues, Noguera, Pla de l'Urgell, Segarra, Segrià i Urgell.

Camp de Tarragona suma Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

Terres de l'Ebre inclou Baix Ebre, Montsià, Ribera d'Ebre i Terra Alta.

Catalunya Central engloba el Bages, Berguedà, Moianès, Osona, Solsonès i la part nord de l'Anoia (corresponent a la comarca "natural" de l'Alta Segarra).

Girona agrupa Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Pla de l'Estany, Ripollès, i Selva.

 Penedès conté Alt Penedès, Anoia, Baix Penedès i Garraf.

Barcelona reuneix la capital i el seu àmbit metropolità: Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Altres notícies que et poden interessar
​ 


 

Participació