Noves estades d’estiu per a estudiants al jaciment arqueològic de la Dou

Amb quatre places previstes en dues estades a la Vall d'en Bas durant el mes de juliol, permetrà conèixer de primera mà la tasca d'aquesta ciència, que estudia la història de la humanitat

El fossat del jaciment de la Dou l'estiu de 2019.
El fossat del jaciment de la Dou l'estiu de 2019. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
14 d'abril del 2021
Actualitzat el 15 d'abril a les 7:58h
El Programa Argó de la Universitat Autònoma de Barcelona, ofereixen la possibilitat de passar una setmana en un jaciment arqueològic de Catalunya. L’objectiu és apropar als estudiants de 1r i 2n de batxillerat a la metodologia d’aquesta disciplina científica i el seu treball de camp.

Els joves hi excavaran acompanyats de l’equip de professionals de l’arqueologia de la UAB. S’ofereix la possibilitat de fer l’estada en cinc jaciments arqueològics de Catalunya, entre els quals hi ha el jaciment prehistòric de la Dou, a Sant Esteve d’en Bas (Vall d'en Bas).

La data límit per fer la inscripció és el 10 de maig de 2021 omplint el següent formulari.

Calendari i places

    ▪    Del 5 al 9 de juliol de 2021 – 2 places.
    ▪    Del 12 al 16 de juliol de 2021 – 2 places.

L’horari d’excavació és entre les 8 del matí i les 5 de la tarda, amb un descans al migdia per a dinar. Com que no ha transport públic pròxim, s'hi ha de d’arribar amb transport privat.

Objectius de l’estada

L'objectiu de les estades és introduir ls alumnes al treball de camp en arqueologia, tot participant a l’excavació arqueològica del jaciment prehistòric de la Dou.

L’estada permetrà conèixer de primera mà la feina d’arqueòleg i posarà en relleu la importància d'aquesta ciència de la històtia de cara a la generació de coneixement sobre les maneres de viure en el passat.
 

La Vall d'en Bas vol conèixer millor com era el poblat de La Dou de l'edat del bronze. Foto: Martí Albesa


Oferirà, també, la possibilitat de participar en totes les fases del treball arqueològic, des de la recuperació de les restes materials del passat fins a la interpretació i la familiarització amb les principals categories de materials arqueològics (restes ceràmiques, restes de metall, restes de fauna, restes lítiques, objectes d’ornamentació, materials de construcció, restes arqueobotàniques…).

Tasques a desenvolupar durant l’estada
  • Excavació arqueològica d’un fossat de l’edat del bronze.
  • Topografia i registre digital del jaciment i estructures arqueològiques.
  • Identificació d’estructures arqueològiques.
  • Recuperació i restauració dels materials arqueològics in situ.
Professorat

Vanessa Navarrete Belda i Maria Saña Seguí, Departament de Prehistòria de la UAB.
 
Arxivat a