L’Observatori d’Humanitats 2021 abordarà la relació entre ciència, tecnologia i humanitats

Les primeres activitats se celebraran el 15 i 20 d’abril en format virtual en col·laboració entre l'Hospital d'Olot i la Faberllull

El físic i historiador de la ciència Xavier Roqué és un dels ponents de l'Observatori enguany.
El físic i historiador de la ciència Xavier Roqué és un dels ponents de l'Observatori enguany. | @Faberllull.
NacióGarrotxa
13 d'abril del 2021
Actualitzat a les 8:27h
L’Observatori d’Humanitats en Medicina centra les activitats del 2021 en la relació entre ciències de la salut, la tecnologia i les humanitats, amb l’objectiu d’explorar la simbiosi entre els diferents àmbits i aprofitar-ne els recursos que ofereixen.

En una societat cada vegada més tecnològica, és necessari pensar quines humanitats i quin humanisme són necessaris per explicar l’ésser humà i els canvis a què s’enfronta. Amb aquest objectiu, i juntament amb Faberllull Olot, gestionat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, s’ha organitzat una residència per a posar en el centre del debat les relacions multidireccionals que es creen entre aquestes disciplines i les seves aplicacions en les ciències de la salut.

Per tractar aquesta temàtica, i en relació amb els projectes d’investigació que es porten des de l’Observatori, s’han organitzat diverses activitats amb dos dels residents a Faberllull Olot. A la primera, prevista per al 15 d’abril a les 19 h, el físic i historiador de la ciència Xavier Roqué tractarà la relació entre la literatura i la ciència, a partir de l’anàlisi de les interpretacions científiques i bioètiques que proposa Frankenstein, de Mary Shelley.

D'altra banda, la humanista i infermera Iris Parra serà la ponent de la segona conferència programada i analitzarà les polítiques públiques de salut i la participació dels agents artístics i culturals en les xarxes de sosteniment de la vida a Catalunya. Aquesta conferència se celebrarà el 20 d’abril, a les 9.30 h. La resta de sessions programades per al 2021 se celebraran entre el juny i l’octubre.

A diferència d’altres ocasions, les sessions es faran en format virtual i es podran seguir en directe a través del perfil d’Instagram de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa.
 
Arxivat a