Salut impulsa proves PCR massives a Olot durant tres dies per a frenar els contagis del coronavirus

S’ha convocat els dies 12, 13 i 17 d’abril en tres espais diferents de la ciutat i en horari altern de matí i tarda

El Pavelló Firal a Olot serà, novament, un dels punts per a les proves PCR.
El Pavelló Firal a Olot serà, novament, un dels punts per a les proves PCR. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
09 d'abril del 2021
Actualitzat a la 13:37h
El Departament de Salut impulsarà la setmana vinent un triatge massiu a la ciutat d’Olot en el marc de l’estratègia de gestió de la pandèmia i amb l’objectiu de detectar possibles contagis del SARS-CoV-2 i tallar les cadenes de transmissió.

Es faran testos PCR i hi podran participar les persones que o vulguin d'entre 16 i 70 anys i que no estiguin vaccinades. El resultat es podrà consultar a través del portal "La Meva Salut" entre 24 i 72 hores posteriors a la prova.

El dispositiu es desenvoluparà durant tres dies, el 12, 13 i 17 d’abril, en horaris alterns de matí i tarda i en tres espais diferents del municipi per a facilitar l’accessibilitat a les proves a tothom qui ho desitgi:
 
•    Dilluns 12 d’abril:  de 9 h a 15 h a la Sala El Torín (carrer del Roser, 13).
•    Dimarts 13 d’abril: de 14 h a 20 h al Pavelló Firal (carrer de Madrid).
•    Dissabte 17 d’abril: de 9 h a 15 h al Casal Social de Sant Miquel (Circumval·lació Jaume I el Conqueridor, 16).

Des del Departament de Salut s’ha decidit fer aquest triatge a Olot per l’alta incidència estadística que hi ha actualment al municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa a 603 i l’Rt actualment és de 0,82, xifres ostensiblement menors que fa una setmana, que se situaven, respectivament, en 1.209 punts i una Rt d’ 1,62.

Durant l’última setmana s’han detectat 99 casos positius i un 14,66% de les proves fetes a la ciutat (ja siguin testos antigènics ràpids o PCR) han donat positiu. La setmana anterior, però, s'havien detectat 168 positiius, gairebé el doble.

Aquesta serà la segona ocasió que es fan testos en massa a capital de la Garrotxa, després dels que es van fer entre el 25 i el 27 de novembre de l’any passat.

Pensat per a tallar cadenes de contagis en majors de 16 anys

La mesura està dirigida a la població asimptomàtica de més de 16 anys, amb la finalitat de frenar la possible expansió del virus i trencar les cadenes de transmissió comunitària.  

L’estratègia de fer proves a la comunitat és per a aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones asimptomàtiques no el transmetin a altres persones si és que estan infectades. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i sembla que poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la família, amics i altres persones del seu entorn. Cal destacar la importància, també, de fer l’aïllament que determinin els professionals sanitaris en cada cas.

Aquest triatge s’està organitzant en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, que participa en la logística i la difusió local, l’Institut Català de la Salut i l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Les proves per a la detecció de la COVID-19 a les persones amb símptomes es continuen fent, com fins ara, als centres d’atenció primària (CAP).

Arxivat a