La Vall d'en Bas acull el fòrum «Eix Vic-Olot: variants o autovia?»

L'acte, emmarcat en el projecte "Just Transition? No Green Society without Social Justice", amb la participacio de Savem les Valls i el Centre per la Sostenibilitat Territorial, tindrà lloc a Can Trona el 10 d'abril

Un dels «renders» en 3D de la variant al Pla de Baix d'Olot.
Un dels «renders» en 3D de la variant al Pla de Baix d'Olot. | @les_valls.
NacióGarrotxa
09 d'abril del 2021
Actualitzat a les 12:20h
Aquest dissabte, 10 d'abril a les 11:00 del matí, a Can Trona (Joanetes), a la Vall d'en Bas, se celebrarà el fòrum "Eix Vic - Olot: Variants o Autovia?". L'acte, moderat per l'olotí Max Oliveras, comptarà amb les ponències de Raül Valls i Carla Güell, de l'Associació Salvem les Valls, i de Llorenç Planagumà, del Centre per la Sostenibilitat Territorial.

L'acte s'inscriu en el marc dels Fòrums per la Justícia Climàtica, un projecte de cooperació amb la Federació de Joves Verds Europeus (Federation of Young European Greens) i en el projecte general de “Just Transition? No Green Society without Social Justice”, amb suport de la Fundació Jove Europea i el Consell d’Europa.

El debat sobre les variants de l'eix Vic-Olot, que afecten la Garrotxa –molt especialment la Vall d'en Bas– ha estat sempre present, però ara amb l'aprovació del projecte ha agafat un ressò considerable, sobretot per la problemàtica mediambiental que comporta la construcció i les diferents opcions de traçat que s'han avaluat.

La trobada té l'objectiu d'informar els assistents de quin és el projecte definitiu i com són les diferents opcions que s'han proposat. Tot plegat, a més, explicat també en el context històric de la variant i del perquè és necessària.

Salvem les Valls, associació que ha col·laborat amb el projecte, és una entitat ecologista que vetlla per la preservació del territori.

Per a garantir el compliment de les mesures de seguretat dictdes arran de la pandèmia, cal fer la inscripció prèvia des d'aquest vincle.
 

Cartell de l'acte a Can Trona. Foto: @les_valls.

Arxivat a