Animals

Sant Joan les Fonts abordarà la problemàtica de les colònies de gats

Amb una reunió informativa per a presentar un nou projecte per a controlar-les, tal com ja havia reclamat Esquerra Republicana en una moció al darrer ple municipal

per Xavier Borràs , Sant Joan les Fonts, 8 d'abril de 2021 a les 10:09 |
Fórmules adoptades per als gats en municipis com Argelaguer, Mieres i Santa Pau. | Arxiu NG.
L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts presentarà dimecres vinent, 14 d'abril, a tothom qui hi estigui interessat un nou projecte per a fer un control efectiu de les colònies de gats que hi ha al municipi.

Es tracta d’una reunió informativa dirigida a persones interessades en aquest tema i que hi vulguin col·laborar. La trobada es farà a les set del vespre de manera presencial a la sala de plens de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts. Caldrà, en tot moment, fer ús de màscara i mantenir la distància social.


El control de les colònies de gats és una preocupació amb la qual el consistori hi ha estat treballant de manera conjunta amb el consorci SIGMA. La reunió ha de servir pera a presentar aquesta iniciativa i veure si hi ha consens per a implentar-la.

De fet, tot just fa un mes, Esquerra Republicana, per boca de la regidora Isabel Rigat, ja va reclamar, en una moció al ple municipal, que s'apliqui el programa d'esterilització que promou SIGMA per a evitar problemes de salubritat i baralles o enverinaments pel fet que hi ha veïns que alimenten les colònies de gats.


Al municipi hi ha diferents zones on s’han vist aquestes colònies, per exemple, a Les Mulleres, Can Miquelet i Peracaula a Sant Joan, i al carrer Sant Joan i la Roureda a la Canya. També, s’havia detectat una colònia de gats al nucli de Begudà i gràcies a la col·laboració veïnal es van dur a terme diferents accions de captura, esterilització i vacunació,  així com alguna adopció, "i ara tenen una colònia de gats sana i controlada", segons que va comentar Rigat.


 

 

Participació