Unes jornades d'orientació a Olot respondran a la pregunta: «He acabat l’ESO. I ara què?»

Les sessions tenen l'objectiu d'oferir informació sobre els estudis postobligatoris que els estudiants poden portar a terme a la capital i a la comarca de la Garrotxa

L'INS Bosc de la Coma és un dels que participa en les jornades d'orientació.
L'INS Bosc de la Coma és un dels que participa en les jornades d'orientació. | Arxiu NG.
NacióGarrotxa
07 d'abril del 2021
Actualitzat a les 8:51h
“He acabat l’ESO. I ara què?”. Aquesta és una pregunta que molts estudiants es fan i han de respondre’s quan finalitzen els seus estudis obligatoris i comencen a pensar en el futur que volen emprendre.  

Amb la voluntat d’acompanyar-los i oferir-los el màxim d’informació a ells i a les respectives famílies en aquests moments de transicions educatives, els centres educatius d’Olot que imparteixen estudis postobligatoris, junt amb el Pacte per a la Formació Professionalitzadora i l’ocupació de la Garrotxa, han programat un conjunt de sessions informatives per a donar a conèixer les formacions que ofereixen.

Enguany, per primer cop, les sessions es compaginen amb trobades amb empresaris de la zona amb la voluntat d’aproximar el món laboral als joves des de diverses perspectives i àmbits i donar visibilitat als estudis de Formació Professional i Ensenyaments d’Arts i Disseny, estudis amb una inserció laboral molt alta.  

D’aquesta manera, els alumnes podran conèixer de més a prop l’àmplia i variada oferta formativa postobligatòria existent a la ciutat i a la comarca, les sortides professionals que disposaran, el ventall d’estudis impartits i resoldre els seus dubtes o qüestions a l’hora d’escollir la seva trajectòria acadèmica.  

Les jornades compten amb la col·laboració de l’Àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i l’Oficina Municipal d’Escolaritzacio (OME) i hi participen l’INS Bosc de la Coma, INS la Garrotxa, INS Montsacopa, l'Escola d’Art i Superior de disseny d’Olot, l'Escola Pia d’Olot, l'Escola Petit Plançó, l'Escola Cor de Maria d’Olot i l'IE Salvador Vilarrasa.

Les sessions es portaran a terme del 13 al 16 d’abril en horari de matí i tarda i es preveu que puguin participar-hi un total de 680 alumnes que actualment cursen 4t d’ESO als diversos espais educatius de la comarca.

Com a cloenda de les jornades s’ha preparat una taula rodona amb empreses adreçada a alumnes i famílies que tindrà lloc el dijous dia 15 d’abril a les 19 hores i que es podrà seguir en línia a través del canal de Youtube de Garrotxapro.   

Com cada any, les jornades informatives s’han organitzat de forma conjunta entre tots els centres. A diferència d’anteriors edicions, enguany es manté el format virtual iniciat el 2020 per causa de les mesures restrictives arran de la pandèmia. Paral·lelament, durant el tercer trimestre d’aquest 2021 també s’han programat altres sessions informatives adreçades a famílies i estudiants.  

 
Arxivat a