1 de 10
Crisi econòmica

Es destinen 562.927 euros a dinamitzar l’economia local i generar llocs de treball a les comarques gironines

La Junta de Govern de la Diputació de Girona ha resolt cinc de les sis línies de subvencions del Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, destinades a institucions i a entitats no lucratives

La Diputació de Girona vol superar la crisi amb polítiques d’ocupació i promoció econòmica. | @diputaciogirona.
per Redacció, Girona | 7 d'abril de 2021 a les 08:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diputació de Girona ha acordat destinar 562.927,22 euros a projectes i accions de planificació, promoció i desenvolupament local a les comarques gironines. La Junta de Govern de l’organisme ha resolt la concessió de cinc línies de subvencions per a aquest 2021 dirigides a impulsar el creixement econòmic dels municipis de la demarcació. Se’n beneficiaran ajuntaments, mancomunitats, consells comarcals, consorcis, societats municipals i entitats no lucratives.
 

El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha destacat la feina feta pel Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local, i la celeritat amb la qual s'han dut a terme les convocatòries i les adjudicacions per donar resposta a les demandes i necessitats dels ens locals i de la ciutadania de les comarques de Girona.
 

"Des de la Diputació treballem amb el ferm compromís de seguir col·laborant amb el territori per superar aquesta crisi social i econòmica derivada de la pandèmia a través de polítiques d’ocupació i promoció econòmica que generin activitat, treball i benestar social i econòmic a la demarcació", ha exposat Pau Presas.
 

Tot seguit es detallen les cinc línies de subvencions:
  • ​Subvenció per a fomentar projectes i accions de promoció econòmica adreçades als membres de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE) de la Diputació de Girona. S’han acollit a aquesta línia cinquanta-quatre dels cinquanta-vuit ens adherits (el 93,1 %), que es repartiran un total de 259.339,03 euros. Es tracta de quaranta-quatre ajuntaments, cinc consells comarcals, dues mancomunitats, dos consorcis i una societat municipal. Aquesta xarxa aprofita el suport de la Diputació de Girona i les sinergies i les complementarietats entre els seus diferents components per potenciar polítiques locals en l’àmbit del mercat de treball, el teixit productiu i el sector comercial.
  • ​Subvenció per a elaborar documents de planificació sectorial i plans d’actuació de desenvolupament local. Com la línia anterior, s’adreça als ens locals que estiguin adherits a la XSLPE. S’hi han acollit onze entitats (nou ajuntaments, un consell comarcal i un consorci) que es repartiran 87.344,54 euros per tirar endavant els projectes de desenvolupament local presentats, restringits a àmbits concrets en cadascun dels municipis.
  • ​Subvenció per a fomentar projectes i actuacions de promoció i dinamització del comerç de proximitat. S’han assignat 59.243.65 euros entre vint-i-sis associacions, federacions o altres entitats sense afany de lucre que agrupin comerciants de municipis gironins, amb la voluntat de finançar actuacions de promoció, sensibilització i dinamització del comerç local.
  • ​Subvenció per a fomentar accions i projectes de promoció i dinamització comercial adreçades als membres de la Xarxa de Mercats Sedentaris de la demarcació de Girona (XMSG). Se’n beneficiaran ajuntaments i associacions de mercats per desenvolupar accions d’impuls dels productes de proximitat i campanyes de sensibilització o de difusió comercial. En total, s’han assignat 32.000 euros entre cinc ajuntaments i tres entitats no lucratives.
  • Subvenció per a donar suport a projectes singulars de desenvolupament econòmic. Aquesta línia de subvenció també es dirigeix als ens que estiguin adherits a la XSLPE. S’hi destinen 125.000 euros per a nou projectes (cinc són d’ajuntaments; dos, de consells comarcals, i dos més, de consorcis). Tots aquests projectes destaquen per la seva innovació i pel fet que tenen potencial i capacitat de millora socioeconòmica, vocació de continuïtat i la possibilitat de ser transferits a la demarcació de Girona.
La Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica

La Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica (XSLPE) va néixer el maig del 2009 de la necessitat i l’oportunitat que van veure les administracions locals de treballar en l’àmbit de la promoció econòmica. Possibilita un marc d’actuació més ampli que el mateix municipi o la comarca i el suport i la implicació de la Diputació de Girona, mitjançant el Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local.


Les línies d’actuació prioritàries són la col·laboració en projectes relacionats amb el foment de l’ocupació i el desenvolupament econòmic integral i equilibrat del territori. Actualment, hi ha cinquanta-vuit entitats de les comarques gironines que hi estan adherides: quaranta-sis ajuntaments, sis consells comarcals, dues mancomunitats, tres consorcis i una societat municipal.
 

 

Participació