participació ciutadana

Del 9 al 19 d'abril es podran votar els tercers pressupostos participatius d'Olot

8.280 veins majors de 16 anys de 5.500 habitatges de la zona nord de la ciutat podran triar entre els 11 projectes finalistes

per Xavier Borràs , Olot, 6 d'abril de 2021 a les 11:28 |
La regidora Imma Muñoz durant la presentació de l'inici de les votacions. | Xavier Borràs.
Els Pressupostos Participatius arriben a la fase de votació. Els veïns i veïnes del sector nord d’Olot podran escollir a partir d’aquest divendres 9 d’abril a les vuit del matí i fins al dilluns 19 d’abril a les vuit del vespre, les propostes a què volen que es destinin els pressupostos, tal com han fet saber aquest matí, en compareixença telemàtica, la regidora Imma Muñoz; Carla Güell, de Resiliene Earth; i, Mercè Traveria | Josep Maria Martínez, veïns de la comissió de seguiment.
 

Tal com ha explicat Carla Güell, el mes de novembre van començar les sessions que, a causa de les mesures restrictives arran de la pandèmia s’han hagut de fer de forma telemàtica. Les trobades han girat al voltant de les temàtiques sobre territori sostenible, economia circular i diversitat cultural i identitat comuna.

Segons que ha assenyalat Imma Muñoz, després de les reunions realitzades, es van concretar 32 propostes, de les quals, després de la validació tècnica, 11 han arribat al període de votació. Els resultats del procés es faran conèixer el pròxim 21 d'abril.

 

Un moment de la compareixença d'aquest matí per a presentar les votacions als pressupostos participatius d'Olot. Foto: @olotuit.


Mercè Traveria, tot i afirmar estar "molt contenta" de com ha anat tot el procés, de la mà de la cooperativa Resilience Arth, sí que ha trobat a faltar "poder tenir més tracte amb els tècnics de l'Ajuntament" en relació amb els projectes que no han pogut tirar endavant amb els tècnics.


També, Josep Maria Martínez, a banda de valorar positivament que es compti amb la veu dels veïns, ha trobat a faltar la diversitat dels ciutadans en les taules participatives que, enguany, no han arribat a les vint persones de mitjana (segons que ha aclarit Carla Güell).
 
Els projectes finalistes són els 11 que es detalla aquí sota mateix, ampliats a la imatge de més avall:

    1.    Activem els barris per a la consciència mediambiental  Pacificació de la carretera de la Canya-Institut Escola Greda.
    2.    Locals socials de qualitat per als barris.
    3.    Barris accessibles per a tothom.
    4.    La cultura als barris.
    5.    Olot, ciutat diversa.
    6.    Donem vida a la plaça de Sant Francesc.
    7.    Concurs “Ben bé d’Olot”.
    8.    Espais d’expressió i diàleg ciutadà.
    9.    Fira de l’economia circular.
    10.    Butlletí als barris: Barris eco-feliços.
 

Les onze propostes que es posen a votació. Foto: @olotuit.


Aquest any són els 8.280 veïns,  majors de 16 anys, dels 5.500 habitatge del sector nord d’Olot (Morrot, Benavent, Sant Cristòfor - Mas Bernat, Hostal del Sol, Sant Francesc, Eixample Popular, Sant Ferriol, El Firal i Pla de Baix) els que estan cridats a participar d’aquesta edició. Aquest dimarts mateix ja s’ha començat a repartir les cartes de votació als domicilis que hi poden participar.

Per a votar, cal entrar a la pàgina web de l’Ajuntament d’Olot o a participa.olot.cat, identificar-se amb el DNI o NIE i introduir la data de naixença. A partir d’aquí, ja es podran escollir les propostes mitjançant l’anomenat sistema “cistell”, és a dir, es poden triar tants projectes com es vulgui fins a esgotar els 100.000 euros destinats als pressupostos participatius.

Per causa de les mesures restrictives imposades arran de la pandèmia, el format del procés participatiu és telemàtic i per aquest motiu s'anima tothom que acompanyi a votar a aquelles persones del teu grup bombolla per les qui votar de forma telemàtica pot ser una barrera o un impediment.  

Imma Muñoz també ha manifestat que després d'aquestes tercera pressupostos participatius, serà el moment d'analitzar-ne el progrés i valorar les mancances per manera de co tinuar donant veu als ciutadans d'Olot de la millor manera possible.

 

Participació