coronavirus

La campanya de vaccinació a les comarques gironines s’ampliarà amb 63 espais cedits per ajuntaments

A la Garrotxa hi haurà nous punts vaccinals a Besalú, Castellfollit de la Roca, les Planes d'Hostoles, Riudaura, Sant Feliu de Pallerols, Sant Joan les Fonts i la Vall d'en Bas, a més dels CAP i consultoris locals

Can Trona, a la Vall d'en Bas, s'incorpora com a punt vaccinal a la Garrotxa. | @ajuntamentbas.
per NacióGarrotxa, Olot | 6 d'abril de 2021 a les 08:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Regió Sanitària de Girona compta a dia d’avui amb la cessió de 63 espais municipals externs als CAP on es podrà desenvolupar la campanya de vaccinació a la població general i que estaran gestionats directament pels equips d’atenció primària.

La posada en funcionament dependrà del nombre de vaccins que arribin, tot i que principalment el dispositiu es concentrarà en els CAP i els consultoris locals quan no en comprometi l’activitat habitual.


Les converses entre ajuntaments, el Departament de Salut i les entitats proveïdores, així com amb la UdG, han permès disposar d’aquests espais. Es tracta de poliesportius, teatres, centres cívics o casals. Alguns d’aquests equipaments ja es van començar a utilitzar amb la campanya de vaccinació als professionals prioritzats amb AstraZeneca i les persones majors de 80 anys, i d’altres s’han utilitzat anteriorment durant la vaccinació de la grip. Des de la Regió Sanitària de Girona se segueix treballant per ampliar aquesta xarxa de punts vaccinals.
 

Els espais es divideixen en tres tipologies segons el seu abast: uns d’addicionals als CAP i que donaran cobertura a l’Àrea Bàsica de Salut quan s’incrementin els vaccins; uns altres de cobertura supramunicipal ja operatius a dia d’avui com a punts de vaccinació AstraZeneca; i un tercer al Palau Firal de Girona que funcionarà com a punt de vaccinació massiu a la regió.
 

Cada comarca té la seva pròpia casuística pel que fa a volum de població i distribució territorial, per la qual cosa el desplegament té l’objectiu d’adaptar-se a la realitat de cada zona i de facilitar la vaccinació de la ciutadania. Quan els usuaris siguin convocats, rebran les instruccions pertinents sobre el punt de vaccinació que estigui habilitat en aquell moment.

Paral·lelament, els professionals de l’atenció primària segueixen amb les vaccinacions les majors de 80 anys en els domicilis o en els propis CAP o espais habilitats per la vacunació, i seguiran amb les de 70-79 anys.

Garrotxa
 
Pel que fa a la comarca de la Garrotxa, la vaccinació es desenvoluparà tant en espais externs als CAP com en centres de salut. A Olot, el dispositiu es traslladarà del Casal Marià a la planta baixa del número 3 del carrer Esteve Castellà i Lloveras.

A Besalú s’ha habilitat el Poliesportiu, ja operatiu com a punt vaccinal.

Pel que fa a l’ABS de Sant Joan les Fonts i l’ABS de la Vall d’en Bas, hi ha set equipaments municipals més cedits que s’utilitzarien quan s’incrementi l’enviament de vaccins com a espais addicionals als centres sanitaris.

Es tracta d’una banda del Centre Socio-Cultural de Sant Joan les Fonts, el Casal d’Avis de la Canya; el Centre Cívic de Castellfollit de la Roca; Can Trona a la Vall d’en Bas; l’espai polivalent Ca les Hermanes de Sant Feliu de Pallerols; el pavelló esportiu de les Planes d’Hostoles i el Casal d’Avis de Riudaura.
 

Altres notícies que et poden interessar

​​​​​​
 

 

Participació