La plaça de les Fonts es transformarà per adaptar-se a les necessitats detectades en el «Quedem a la Plaça?»

També, es convida els veïns de la Canya a dir-hi la seva en relació amb la plaça de l'1 d'Octubre

Recreació virtual de com quedarà la plaça de la Fonts.
Recreació virtual de com quedarà la plaça de la Fonts. | @santjoanfontsaj.
NacióGarrotxa
01 d'abril del 2021
Actualitzat a les 9:32h
Les trobades del "Quedem a la Plaça?" que promou l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts, una aposta decidida per la participació ciutadana, es van haver d'aturar per causa de les mesures restrictives arran de la pandèmia, però continuen donant resultats.

Després de la sessió que es va fer a la plaça de les Fonts, en va sorgir la necessitat de repensar l’espai públic adaptat a les necessitats dels veïns. Hi havia algun d’aquests espais que no es feia servir i es podia transformar, per exemple amb un espai de nous jocs infantils. 

El procés ha passat per diferents fases. En primer lloc, al "Quedem a la Plaça?", fet a la plaça de les Fonts, es va apuntar que hi havia algunes zones que no tenien gaire ús des que es van crear (un espai de petanca) i que això podria canviar.

A partir d’aquí, es va convidar els veïns a fer propostes (a causa de la pandèmia, s’ha hagut de fer per via de missatges de correu electrònic). D’aquí ,se n’ha fet una pluja d’idees que s’ha traslladat als serveis tècnics municipals i com a resultat ha sorgit un nou projecte de millora de la plaça, que ara els veïns han pogut tornar a valorar abans de portar-lo a la pràctica.

El resultat és la creació d’un nou espai per a jocs infantils amb paviment tou, de color, que tindrà uns bancs de fusta i tres espais de diversió per a la mainada. El cost aproximat del parc és de 26.000 euros.

Aquesta pluja d’idees també s’ha posat en marxa ara a la Canya. Una proposa que ara es començarà a fer també a plaça de la Canya de l’1 d’Octubre. Per això es convida els veïns de la Canya a fer conèixer les seves idees al correu: quedemalaplaca@santjoanlesfonts.cat.
 

El cartell per a participar en relació amb la plaça 1 d'Octubre a la Canya. Foto: @santjoanfontsaj.