Turisme

Novetats per a millorar la fluïdesa de la mobilitat durant la Setmana Santa a la Garrotxa

Els residents de Santa Pau i Batet de la Serra disposaran d'un distintiu i els visitants d’una reserva prèvia per a qualsevol activitat situada en l’àmbit del Parc Natural o de Sadernes

per NacióGarrotxa, Olot | 31 de març de 2021 a les 08:16 |
La Vall d'en Bas, a la Garrotxa, és molt visitada pel turisme familiar. | Xavier Borràs.
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Garantir la mobilitat, la qualitat de l’experiència turística, l’activitat econòmica i la bona entesa amb la població local són quatre prioritats fonamentals de totes les administracions i entitats de promoció turística de la Garrotxa.

Per a assolir aquest quàdruple objectiu, i d’acord amb l’estratègia de la Carta Europea de Turisme Sostenible, aquesta Setmana Santa –de la mateixa manera que l’estiu i la tardor passats–, els indrets de la comarca que habitualment registren més visites, com són la zona central del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’àrea de Sadernes, tornaran a tenir preparades mesures i/o dispositius per a ordenar l’accés i garantir un bon ús d’aquests espais, que s’activaran en cas que sigui necessari.


Com a novetat, en previsió que calgués regular l’accés motoritzat a aquests indrets, els ajuntaments de Santa Pau i d’Olot facilitaran als veïns de Santa Pau i de Batet de la Serra un distintiu que els identifiqui com tals.

D’altra banda, per a facilitar una millor regulació de l’accés, és convenient que els turistes i visitants puguin mostrar (al mòbil o en paper) el comprovant de reserva de l’activitat que vulguin fer a la zona on s’apliqui la regulació: una estada en un allotjament, un àpat en un restaurant (o recollir-hi un encàrrec de menjar per endur), o bé dur a terme una activitat turística.


Atès que actualment hi ha alguns establiments turístics que no disposen de sistema de reserves per Internet, aquesta Setmana Santa disposaran d’un formulari especial de confirmació, que podran enviar als clients per Whatsapp o per correu electrònic.

Amb aquestes i altres mesures, s’espera que tots els residents que disposin de distintiu, i que tots els visitants que disposin d’una reserva prèvia per qualsevol activitat situada dins de l’àmbit indicat, puguin desplaçar-se i gaudir de la Garrotxa amb la màxima fluïdesa i normalitat possible.

 

 

Participació