«No és un vial, és un carrer!» escenifica un Via Crucis per a reclamar la variant d'Olot

La protesta s'ha fet coincidint amb el segon aniversari de la plataforma veïnal

Un aspecte de la manifestació d'aquest diumenge a l'avinguda Sant Jordi d'Olot.
Un aspecte de la manifestació d'aquest diumenge a l'avinguda Sant Jordi d'Olot. | @noesunvial.
NacióGarrotxa
29 de març del 2021
Actualitzat a la 13:17h
La plataforma "No és un vial, és un carrer!" –tal com ja va avançar que faria NAcióGarrotxa–,  ha tornat a tallar aquest diumenge l'avinguda Sant Jordi d'Olot fins a la carretera de la Canya.

Ho han fet per a reclamar la construcció de la variant d'Olot, que permetria desviar el trànsit pesat que passa cada dia per davant de les seves cases.

Coincidint amb la Setmana Santa, l'entitat ha escenificat un Via Crucis per a fer evident el seu malestar pel retard en la construcció d'una obra "que fa anys que hauria d'estar feta".

La protesta s'ha batejat amb el nom d'El Via Crucis de no és un vial i s'ha fet coincidint amb el segon aniversari de la plataforma. Com en la resta de talls que han fet als llarg d'aquests dos anys, han explicat el problema als veïns que passaven per la zona. Aquest diumenge han estat prop d'una setantena els participants que han participat en la protesta.

Han interpel·lat tothom perquè els facin costat "en una lluita que al final és en benefici general". Així, els llocs on han plantat la creu simbòlica han estat, per aquest ordre, la cruïlla de Port Bou amb el Carrer Terrassa, el punt d’inici de l’avinguda Sant Jordi davant del parc Bisaroques, la cantonada amb el carrer Folch i Torres i, per acabar, el trencant amb el carrer Creu Roja, on es va situar la Unitat Mòbil de contaminació, que ara és a les Preses.

Aquí, com a cloenda, han tenir un detall amb una de les persones amb les qui més han interactuat en la gestió de les manifestacions, el sergent de la Policia Municipal, Miquel Cruañas, que era en el seu darrer cap de setmana de treball desprès de gairebé 40 anys de servei. "El factor humà és important en la nostra lluita, que no té bàndols sinó objectius, i així ho hem volgut ressaltar dedicant-li la cantada de les nostres Corrandes de No és un Vial, amb dues estrofes adaptades a la seva persona", segons que han informat des de la plataforma.

La pròxima acció d’aquest projecte per a eradicar les autopistes urbanes i, també, la darrera, serà el dia 25 d’abril i tindrà lloc a l’avinguda Sant Jordi, entre la carretera de Santa Pau i la Solfa.
 
Arxivat a