Olot aprova invertir 150.000 € per a fomentar la compra de proximitat amb l'aplicació Garrotxa Approp

El ple també ha acordat un conveni de col·laboració amb diverses entitats per al foment del consum local i la reactivació de l'activitat comercial i d'hostaleria

Pep Berga ha recordat que just fa un any es va fer el primer ple telemàtic de l'Ajuntament d'Olot.
Pep Berga ha recordat que just fa un any es va fer el primer ple telemàtic de l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
26 de març del 2021
Actualitzat a les 10:01h
El ple de l'Ajuntament d'Olot d'aquest dijous, 26 de març, que ha tingut una durada de tres i hores i escaig, ha aprovat la modificació i addenda del Pla Estratègic de Subvencions de que preveu la inversió de 150.000 euros per a fomentar la compra de proximitat a través de l'aplicació Garrotxa Approp arran de la crisi per la pandèmia.

Aquesta modificació del Pla Estratègic s'ha aprovat amb el vot favorable de l'equip de govern de Junts i del grup d'ERC, l'abstenció de la CUP i el vot en contra del PSC.

Igualment, també s'ha aprovat el conveni de col·laboració amb l'Associació de Placers, l'Associació de Comerciants d'Olot, Garrotxa Hostalatge i Turisme Garrotxa, amb una campanya, per al foment del consum local i la reactivació de l'activitat comercial i d'hostaleria davant la crisi provocada per les mesures restrictives, tot impulsant les compres a 350 establiments. Aquest punt ha estat aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern (Junts) i el suport del grup d'ERC, l'abstenció de la CUP i el vot contrari del PSC.

A l'inicia del plenari, la regidora d'Hisenda, Montserrat Torras, ha donat compte de l'aprovació de la liquidació del pressupost municipal de 2020, que ha permès crear un fons de contingència de 867.000 euros per a combatre les conseqüències de la pandèmia així com destinar un total de 332.0000 euros a inversions financerament sostenibles.

Durant l'any passat, s'han realitzat prop de 200 expedients i les actuacions derivades dels efectes del temporal Glòria (23.970 euros) van ser algunes de les partides més importants del Fons de Contingència del 2020, que també va destinar 50.000 euros a atendre diverses necessitats imprevistes produïdes durant el 2020.

Posteriorment, el ple ha donat llum verd al conveni de col·laboració de l'Ajuntament d'Olot amb els ajuntaments de Banyoles, la Bisbal d'Empordà, Ripoll, Santa Coloma de Farners i Salt per a desplegar el nou projecte pioner GiDomus, una iniciativa impulsada des del consistori olotí i la Fundació EuroPACE, que replica el model implantat del GarrotxaDomus amb la voluntat d'estendre l'acompanyament tècnic, administratiu i financer totalment gratuït en matèria de rehabilitació energètica a les comarques gironines.

Preus públics

El plenari també ha acordat els preus públics del festival Sismògraf que se celebrarà aquest pròxim mes d'abril amb els vots favorables de tots els grups i l'abstenció de la CUP, així com els de l'Àrea d'Esports dpel que fa a l'abonament general per a l'ús d'instal·lacions esportives tals com la utilització dels camps de futbol, pavellons, espais de rugbi, l'estadi d'atletisme i les diferents activitats esportives municipals així com els preus públics de la programació musical i d'arts escèniques de la temporada abril-juny de 2021 de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament d'Olot.

També s'ha tirat endavant, per unanimitat del plenari, l'acord d'imposició i ordenació de contribucions especials de millores per a la urbanització del carrer Comtes de Besalú i, igualment, la massa salarial de l'Ajuntament d'Olot en data de 31 de desembre de 2020 així com el límit previst enguany.

Després, ha estat el torn de l'acord relatiu a la verificació del text refós de la modificació puntual del POUM 53 a l'illa industrial del Pla de Baix, que ha comptat amb el vot favorable de l'equip de govern de Junts, el suport d'ERC i del PSC i el vot contrari de la CUP.
 
Mocions

En l'apartat de mocions, el plenari ha aprovat amb els vots favorables de Junts, ERC i la CUP, i el vot contrari del PSC, la moció presentada pel Jovent Republicà d'Olot a favor del ple reconeixement dels drets de les persones trans i en suport i defensa de l'elaboració d'una llei trans a nivell estatal.

Per altra banda, la moció presentada pel PSC sobre la venda de patrimoni municipal ha estat rebutjada amb el vot contrari de l’equip de govern i favorable de la resta de grups municipals.
 
Arxivat a