Les Planes d'Hostoles engega de nou la regulació d’accés als gorgs del municipi

Amb una capacitat màxima de 200 persones, el preu del tiquet d'accés és de 5 euros per adult i dia

El gorg del Molí dels Murris a les Planes d'Hostoles.
El gorg del Molí dels Murris a les Planes d'Hostoles. | Foto: Montserrat Escayola.
NacióGarrotxa
26 de març del 2021
Actualitzat a les 9:24h
A partir d'aquest dissabte, 27 de març, tot coincidint amb l’inici de la Setmana Santa, per a accedir als gorgs de les Planes d'Hostoles serà imprescindible disposar d'un tiquet, que atorga el dret a accedir-hi de dia. D'aquesta manera, s'hi garantirà l'entrada de la manera més segura possible i, alhora, es vetllarà per la preservació del medi natural.

L’accés als gorgs de les Planes d'Hostoles quedarà regulat a un aforament màxim de 200 persones diàries per a garantir les mesures sanitàries i, també, per a vetllar per la preservació d'aquest espai natural protegit.

El tiquet per a adults té un preu de 5 euros per persona i serà gratuït per als menors de 12 anys, sempre que vagin acompanyats d'un adult. Aquestes aportacions aniran destinades a desenvolupar accions per a conservar la diversitat biològica d'aquest espai natural protegit i per a realitzar accions de manteniment per a adequar encara millor l'espai a l'ús públic.

Aquesta mesura pretén que els usuaris d'aquest espai en puguin gaudir amb totes les garanties, tot respectant les mesures sanitàries i de seguretat, a més de l'entorn i el medi natural per a preservar-ne la biodiversitat. No respectar la normativa d'usos i accés pot comportar sancions administratives.

L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles i la Fundació Emys treballen conjuntament des de l'any 2018 per a regular els usos i accessos a l'espai natural protegit del riu Brugent al seu pas pel municipi. Aquesta és una col·laboració continuada que ha aconseguit regular els usos i accessos al medi natural i conscienciar els ciutadans sobre els seus valors.

Aquesta actuació forma part d'una estratègia global del municipi que aposta pel desenvolupament sostenible i que destina el 0,5% de l'IBI a la millora de la fauna, la flora i el paisatge.

De fet, l'estiu de 2020 2020, segons les dades aportades per l'Ajuntament i la Fundació Emys, 21.165 persones van entrar a l’espai natural de les gorgues de les Planes d’Hostoles, mentre que es va prevenir l’accés incontrolat de 35.000 persones de més.
 
La compra de tiquets es pot fer en el següent enllaç.

També, podeu trobar més informació sobre els gorgs i les normatives d'ús i accés en aquest trítptic.
 
Arxivat a