VÍDEO La «OEconomia» al Doc del Mes de Can Trona a la Vall d'en Bas

Un viatge creatiu i humorístic on economistes i banquers tracten d’explicar el joc del capitalisme amb més o menys èxit

Una instantània d'«OEconomia», de la directora alemanya Carmen Losmann.
Una instantània d'«OEconomia», de la directora alemanya Carmen Losmann. | @docsbarcelona.
NacióGarrotxa
25 de març del 2021
Actualitzat a les 11:22h
En els darrers anys, el sistema econòmic s’ha fet invisible i incomprensible. La sensació que alguna cosa no funciona prou bé l’ha tinguda pràcticament tothom. Però, exactament, què és el que no funciona?

Capa a capa, Oeconomia, realitzat per Carmen Losmann (Alemanya, 1978), revela les regles del capitalisme contemporani i com aquestes fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Amb astúcia i rigor, la pel·lícula analitza els aspectes més flagrants de l’economia capitalista, sovint invisibles en les cobertures mediàtiques, un fet que impossibilita comprendre la lògica que hi ha darrere de les estructures bàsiques que sostenen la vida quotidiana.


Paradoxalment, l’economia només creix i els beneficis només son possibles quan hi ha endeutament. Un joc que continua instal·lat en la lògica de l’augment infinit de capital. Mostra el capitalisme signes d’esgotament? Ens trobem prop del seu final?

Podreu veure aquest Doc del Mes de franc aquest divendres 2 d’abril a les 19.30h i dissabte 3 d’abril a les 17.00h a Can Trona, a la Vall d'en Bas.

Per a fer la reserva cliqueu al següent enllaç i ompliu el formulari.

 
Arxivat a