Empresonen un home a Besalú que va fugir de diversos controls policíacs amb 3 kg d’haixix ocults dins el cotxe

La investigació dels Mossos es va iniciar a Ripoll i un episodi a prop de Molló va desencadenar la detenció d'un ciutadà francès de 40 anys, que tenia el permís de conduir retirat judicialment

Algunes de les bosses amb haixix comissades pels Mossos d'Esquadra.
Algunes de les bosses amb haixix comissades pels Mossos d'Esquadra. | @mossos.
NacióGarrotxa
24 de març del 2021
Actualitzat a les 11:02h
Els Mossos d’Esquadra de la comissaria d’Olot van detenir el passat dissabte, 20 de març, a Besalú, un home de 40 anys, veí de Tolosa de Llenguadoc (Occitània), com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i dos delictes contra la seguretat viària per conduir temeràriament i amb el permís retirat judicialment.
 
El dia 1r de març d’enguany els mossos van rebre un avís de la Policia Local de Ripoll que els alertava que un vehicle, amb plaques de matrícula franceses, havia fugit d’un control que havien establert dins el nucli urbà. El cotxe circulava a gran velocitat i de forma temerària en direcció cap a Sant Joan de les Abadesses.
 
Acte seguit es va alertar totes les dotacions policials per a intentat localitzar el vehicle escàpol. Una patrulla de mossos, que feia un control de pas a l’entrada de Sant Joan de les Abadesses, va veure el cotxe que circulava a gran velocitat cap a Camprodon.
 
Unes hores més tard, una patrulla va veure el vehicle aturat al voral de la carretera C-38 (Molló), a l’alçada del punt quilomètric 24, i el conductor que deixava diverses bosses a terra.
 
L’individu, quan va observar la presència policíaca, va pujar al vehicle i novament va fugir a gran velocitat, amb la porta del maleter oberta i deixant-se les bosses a terra. Els agents van detectar que el vehicle tenia alguna incidència mecànica, ja que durant la fugida li van sortir guspires d’una de les rodes.
 
El cotxe va poder circular només un quilòmetre i mig fins que va romandre aturat, ja que tenia la roda punxada. El conductor va fugir camps a través per a evitar ser enxampat pels mossos. Els agents, després de fer la recerca amb resultat negatiu, van traslladar el vehicle a la comissaria de Ripoll per a inspeccionar-lo.
 
De resultes de l’escorcoll del turisme, els mossos hi van trobar gairebé 3 quilos d’haixix ocults en compartiments a la part davantera del vehicle. Els agents van iniciar la investigació per a identificar i localitzar l’autor dels fets.
 
La recerca va donar fruits el passat dia 20 de març quan els agents van saber que el fugitiu estava allotjat en un establiment hoteler de Besalú i el van detenir. També, van comprovar que el detingut tenia el permís de conduir retirat judicialment des del dia 23 de gener de 2019 a l’estat francès.
 
El detingut, de qui constaven antecedents, va passar el mateix dia 20 a disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia d’Olot, qui en va decretar l'ingrés a presó.
 
Arxivat a