enquesta

ENQUESTA | Quin horari preferiríeu quan se suprimeixi el canvi d'hora: d'estiu o d'hivern?

Contesteu-ho a l'enquesta de NacióDigital

per NacióGarrotxa, 25 de març de 2021 a les 07:45 |
El canvi d'hora. | Eva Domínguez.
Aquesta informació es va publicar originalment el 25 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Aquest dissabte caldrà avançar els rellotges per a adaptar-lo a l'horari d'estiu. Potser no serà l'última vegada que ho fem.

El març de 2019, el Parlament Europeu va aprovar eliminar aquesta pràctica i, també, permetre que cada país de la UE pogués mantenir un dels dos horaris a partir de 2022 (una data que encara no està del tot clara i que es podria allargar): hivern o estiu.

Tot i això, els experts del govern espanyol encara no s'han posat d'acord sobre aquest assumpte. 

Els dos escenaris possibles són aquests, quin us agrada més?

Horari d'estiu (el que va de març a octubre i és GMT +2)

En cas que Espanya triï romandre tot l'any amb l'horari d'estiu, a l'hivern el sol sortiria a les nou del matí i es pondria al voltant de les set del vespre. A l'estiu, el sol sortiria entre les 6.30 i les 7 h del matí i es pondria entre les 21.30 i les 22 hores. 

Horari d'hivern (el que va d'octubre a març i és GMT +1)

En cas que Espanya triï romandre tot l'any amb l'horari d'hivern, a l'hivern el sol sortiria a les vuit del matí aproximadament i es pondria entre les 17.30 i les 18 hores. A l'estiu, el sol sortiria entre les 5.30 i les 6 del matí i es pondria entre les 20.30 i les 21 hores.

  

 

Participació