1 de 10
Esport inclusiu

L’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot se suma al Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Autisme

S’ha organitzat una campanya amb el suport de diverses entitats esportives de la ciutat per a potenciar la pràctica de l’esport inclusiu i recolzar l'associació TEA Garrotxa

La campanya per l'esport inclusiu enguany s'organitza a través de les xarxes socials . | TEAGarrotxa.
per NacióGarrotxa, Olot | 24 de març de 2021 a les 09:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de març de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Cada any, l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot organitza una activitat lúdic-esportiva amb motiu de la commemoració de dues diades claus per aquest Departament: el Dia Mundial de l’Activitat Física que se celebra cada 6 d’abril i el Dia de l’Autisme que es commemora el 2 d’abril.

Enguany, un cop més, s’han volgut sumar esforços amb motiu d’aquestes diades per difondre, conscienciar i potenciar la pràctica esportiva inclusiva entre la ciutadania olotina i, al mateix temps, sensibilitzar i donar suport a l’entitat TEA Garrotxa, que va néixer el febrer del 2018 mitjançant la unió de diverses famílies amb persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA). 


Amb aquesta voluntat i tenint en compte la situació sanitària arran la pandèmia, enguany s’ha organitzat una campanya a través de les xarxes socials i els entorns digitals per donar a conèixer la importància de l’esport i l’esport inclusiu, en tots els àmbits i sentits, així com informar sobre els grans beneficis de la pràctica esportiva.  
 

La imatge gràfica de TEA Garrotxa serà motiu de fotos, vídeos o missatges en defensa de l'esport inclusiu. Foto: TEAGarrotxa.


D’aquesta manera, s’ha emplaçat i s’anima a les entitats esportives de la ciutat a sumar-se a aquesta iniciativa realitzant fotografies, vídeos o missatges en defensa de l’esport inclusiu. Per fer-ho, només cal crear el contingut utilitzant una peça de trencaclosques de color blau, dos elements que conformen la imatge gràfica i logotip de l’entitat TEA Garrotxa. La peça la poden passar a recollir per les oficines de l’Àrea d’Esports i Lleure de l’Ajuntament d’Olot situada a l’avinguda República Argentina número 8 d’Olot, un cop contactat amb els tècnics d’aquest àmbit.  

Tal com detallen des de l’associació, aquests elements tenen una clara simbologia. D’una banda, la peça significa la diversitat i la importància de les diferències i característiques que ens fan especials i importants per completar i encaixar dins de la societat. Per altra banda, el color blau fa referència al mar que, a través del seu moviment i canvis de color, pot representar un gran ventall d’emocions. Tot el material es publicarà a través de les xarxes socials de les entitats participants, de TEA Garrotxa i de l’Ajuntament d’Olot del 2 al 6 d’abril.  

En defensa de l’esport inclusiu

“El TEA és una condició que afecta el neuro-desenvolupament i funcionament cerebral generant dificultats en la comunicació, la interacció social, la flexibilitat de pensament i de la conducta”, assegura la portaveu de l’entitat, Vanessa Catalan. Les manifestacions poden variar en funció del nivell d’afectació, grau de desenvolupament i edat i, l’esport, és una pràctica molt beneficiosa que permet millora les habilitats socials, sensorials i motores de les persones que pateixen aquestes afeccions.

“Avui dia, no disposem d’un ampli ventall d’activitats extraescolars relacionades amb l’esport i adaptades a les necessitats dels nostres familiars i esperem que campanyes d’aquesta tipologia ens serveixin per mostrar, un xic més, la realitat que viuen un gran nombre de ciutadans i ciutadanes”, reivindica.  

Des del 2018, l’entitat ha anat ampliant l’oferta d’activitats com trobades, xerrades, teatre, teràpia amb animals, musicoteràpia i integració sensorial que ofereixen.   
En cas de voler participar en la campanya només cal posar-se en contacte amb l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament d’Olot al correu esports@olot.cat o al telèfon 972 266 461 on es facilitarà tota la informació necessària. 
 
Participació