Comencen les obres de transformació de la plaça del Carme d'Olot

Els treballs s’emmarquen en els projectes del PIAM del Nucli Antic i permetran millorar-hi el confort urbà, promoure'n el patrimoni i dinamitzar-hi les plantes baixes

Aspecte que presentava la plaça del Carme d'Olot aquest dilluns.
Aspecte que presentava la plaça del Carme d'Olot aquest dilluns. | @olotuit.
NacióGarrotxa
23 de març del 2021
Actualitzat a les 12:06h
Aquest dilluns, 22 de març, s'han iniciat els treballs de millora de la plaça del Carme d’Olot, tal com ja va avançar NacióGarrotxa tot just fa vint dies. L’actuació s’emmarca en els projectes del Pla d’accions de millora (PIAM) del Nucli Antic i permetrà millorar el paviment de la plaça, recol·locar-hi elements de mobiliari urbà i fer les instal·lacions elèctriques per a la realització d’actes en aquest espai públic.

En aquest sentit, el projecte preveu afavorir i incrementar la relació de l’Escola d’Art amb el carrer. S’obriran amb grans finestrals a les tres arcades existents i a l’interior s’hi exposaran escultures en guix que històricament s’han utilitzat a les classes de dibuix, com ara les de Miquel Blay. Aquesta és la primera fase de les actuacions a l’escola que també contemplen l’ampliació i dignificació de l’entrada al claustre renaixentista.

Els treballs també preveuen la introducció d’un nou arbrat de fulla caduca que millorarà les condicions ambientals i de confort de la plaça del Carme, oferint un espai amb variació de color al llarg de l’any, ombrejat a l’estiu i assolellat a l’hivern. L’arbrat es disposarà en dues files, una a cada banda de la calçada. Donat que les alzines existents malmeten el paviment, generen espais foscos i no permeten gaudir de la façana de l’edifici de l’Escola d’Art, alguns dels exemplars es trasplantaran a la mateixa plaça com a arbre singular i la resta es col·locaran en un altre espai de la ciutat.
 

En l'inici de les obres ja s'han començat a tancar un seguit d'espais de la plaça del Carme. Foto: @olotuit.


La disposició del nou l’arbrat permetrà que l’edifici dels claustres del Carme prengui més protagonisme. Per reforçar el seu valor patrimonial, els treballs també permetran il·luminar els elements més destacables com la portalada de pedra, les obertures i la rosassa i porxo de l’església. Complementàriament també es millorarà l’enllumenat de la plaça, adaptant-lo a tecnologia Led i llum blanca càlida.

El calendari de treballs serà el següent:
  • Setmana del 22 al 26 de març: obra civil d'enderrocs i trasllat d'aparcaments de bicicletes.
  • Setmana del 29 de març a l’1 d'abril: trasplantament d'alzines, que es traslladaran a un altre punt de la ciutat.
  • Setmanes següents: reposició de paviment.
Cal tenir present que mentre durin els treballs:
  • L’obra romandrà tancada i es deixarà un pas per accedir a l'Escola d'Art des de la plaça del Carme.
  • La circulació de vianants es farà per la vorera oposada a les obres.
  • Durant el trasplantament de l’arbrat es tancarà l'accés a l'Escola, coincidint amb el fet que es tracta d’un període festiu.
  • Per fer el trasplantament dels arbres es tallarà puntualment el carrer Pare Antoni Soler.
Una vegada finalitzada aquesta fase, les obres continuaran a la vorera del costat de la papereria (marcades a la imatge com a fase 1). I tot seguit, s’avançarà en la fase 3 que es preveu que es pugui desenvolupar durant el període de vacances escolars per no afectar l'activitat docent. Les obres duraran dos mesos aproximadament.

L’Ajuntament d’Olot demana disculpes de forma anticipada per les molèsties que aquests treballs puguin ocasionar. En cas de dubtes o qualsevol incidència podeu posar-vos en contacte amb l’Àrea de Territori de l’Ajuntament d’Olot al 972 279 125 o bé a la Policia Municipal d’Olot 972 279 133.
 
Arxivat a