El banyolí Gerard Bofill s'imposa a la 67a Klàssika d'Olot de ciclisme

La tradicional prova de les Festes del Tura s'ha celebrat aquest dissabte amb 200 corredors en la prova que organitza el Club Ciclista Olot Infantil

Gerard Bofill al podi de la 67a Klàssica d'Olot aquest dissabte.
Gerard Bofill al podi de la 67a Klàssica d'Olot aquest dissabte. | @ciclismecat.
NacióGarrotxa
22 de març del 2021
Actualitzat a les 10:10h
El corredor banyolí, Gerard Bofill (Antiga Casa Bellsolà) s’ha imposat a l’esprint aquest dissabte a la 67a Klassika Olot - Trofeu Festes del Tura, per davant de Benjamí Prades (Vigo-Rias Baixas).

En una cursa amb molt de nivell i una gran participació, la carrera s’ha decidit en els darrers quilòmetres quan a l’alçada de Castellfollit s’han escapat dos corredors, un dels quals era Gerard Bofill, juntament amb Oliver Knigth (Aix en Provence), que han mantingut un distància mínima inferior al minut fins a peu del port.

En aquell moment ha saltat Benjamí Prades del grup principal, enllaçant amb els dos fugats i coronant Prades, Knight i Bofill, el coll de la Cantineta. A la baixada cap a Olot, Bofill i Prades s’han escapat per arribar a Olot amb poca diferència davant del tercer classificat, Oliver Knigth (Aix en Provence) que obria el grup perseguidor format per 21 corredors.

La Klassika Olot, en la seva edició 67 i que és la cursa que es disputava al voltant de les Festes del Tura, s’ha disputat en un dia magnífic, amb sol i una mica de fred, i en el qual els corredors han completat el recorregut de 125 quilòmetres amb un mitjana de gairebé 43 km/h.
 
El recorregut de la cita olotina ha estat pràcticament idèntic al dels darrers anys, amb sortida a la plaça Clarà d'Olot per a disputar els 115 quilòmetres de recorregut, enguany amb una breu retallada a la zona d'Argelaguer, Tortellà i Montagut per motius de reforma de la calçada. Així doncs, l'Alt de la Cantineta ha tornat a ser decisiu en el tram final d'una cursa sempre exigent, en un terreny veritablement trencacames i que ha vist noms de molta importància guanyar-hi en tota la seva història.

L’equip gironí, Antiga Casa Bellsolà ha inaugurat la temporada de victòries, ja que a més de la victòria de Gerard Bofill a la General, també s’ha imposat en categoria Sub23 i en la classificació per equips, per davant de l’Aix en Provence i GS Sport Team, segons i tercers respectivament.

Les Grans Clàssiques es traslladen a les Franqueses del Vallès on es disputarà la quarta cursa el 11 d’abril, després de Setmana Santa.

Vegeu les classificacions de la cursa en aquest vincle.

 
Arxivat a