Últim dia d'hivern amb fred i ruixats de neu a cotes baixes

La neu, que ja s'ha deixat veure en alguns cims de la Garrotxa, pot aparèixer de manera puntual a l'entorn dels 400-600 metres

NacióGarrotxa
19 de març del 2021
Actualitzat a les 11:43h
A la Garrotxa s'han enfarinat les muntanyes de 700 metres en amunt. A la foto, els entorns del Puigscalm.
A la Garrotxa s'han enfarinat les muntanyes de 700 metres en amunt. A la foto, els entorns del Puigscalm. | Xavier Borràs.
Últim dia d'hivern astronòmic amb un temps que farà honor a l'estació. Fred, màximes força baixes per l'època, neu al Pirineu i ruixats en qualsevol punt del país amb una cota a l'entorn dels 600 metres, puntualment per sota. De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya manté un avís de risc baix de neu per sobre dels 500 metres. Aquest divendres la situació serà similar a la de dijous. Jornada de temps variable amb unes temperatures que quedaran força frenades i, a mesura que avanci la jornada, la inestabilitat anirà guanyant terreny. Ahir al vespre, per exemple, va ploure en punts del prelitoral i es va veure nevar al Moianès, al límit entre Osona i el Vallès Oriental així com a la zona del Cabrerès i les Guilleries.

Aquesta tarda, la cota anirà baixant dels 800 als 600 metres. Nevarà de manera contínua al Pirineu –especialment al vessant nord- mentre que a la resta del país els ruixats seran puntuals i força dispersos. En moments de xàfec, la cota pot arribar a caure fins a l'entorn dels 400 metres.

De nou, és difícil precisar on es pot veure neu –més probable en forma de calabruix o neu granulada- però l'avís del Meteocat afecta les comarques del Moianès, Osona, la Selva, el Vallès Oriental i Occidental, el Baix Llobregat i l'Alt Penedès. Altres zones on es podria veure algun ruixat de neu són al nord de l'Anoia, a comarques com l'Urgell i la Segarra així com a la zona de la serra de Prades i els Ports.
 

La plana de la Vall d'en Bas, a Sant Privat, ben enfarinada el gener de 2020. Foto: Xavier Borràs.

A partir de dissabte, coincidint amb l'inici de la primavera, el temps millorarà molt. Només s'esperen nevades febles al vessant del Pirineu mentre que a la resta del país no hi haurà precipitacions. El sol serà protagonista tot el cap de setmana i només es veurà enterbolit per núvols mitjans i alts.

92 dies de primavera

La primavera astronòmica començarà a les 10.37 d'aquest dissabte 20 de març. La nova estació durarà un total de 92 dies i 18 hores. D'aquesta manera, l'estiu 2021 arrencarà el 21 de juny a les 5.32 de la matinada.

A continuació, la previsió completa del Servei Meteorològic de Catalunya.


Arxivat a