El campionat català de Patinatge Artístic de grups de xou petit i xou gran es disputarà a Olot

La competició es durà a terme el cap de setmana del 27 i 28 de març al Pavelló Esportiu Pla de Llacs

Una imatge de la darrera competició del campionat, que es va fer a Lleida el 2019.
Una imatge de la darrera competició del campionat, que es va fer a Lleida el 2019. | @fcpatinatge.
NacióGarrotxa
19 de març del 2021
Actualitzat a les 9:17h
Olot acollirà el campionat de Catalunya de patinatge artístic de grups de xou petit i xou gran. Així ho ha anunciat la Federació Catalana de Patinatge, que ha programat la competició per al cap de setmana del 27 i 28 de mar, tal com han explicat aquest dijous des de l'Ajuntament d'Olot el regidor d’Esports, Aniol Sellabona; el president del Club Patinatge Artístic Olot (CPA) Olot), Josep Sagués; i, Eduard Casals, president del Comitè Català de patinatge artístic de la Federació Catalana de Patinatge.

A diferència de totes les passades edicions, la competició no es realitzarà conjuntament i durant el mateix cap de setmana que la dels grups de xou júnior i el de quartets. Enguany i per primer cop en la història, les modalitats júnior i quartets es disputaran l’11 d’abril a Riudoms (Baix Camp). Pel que fa a aquestes modalitats, l’última edició del campionat es va celebrar el 22 i el 23 de febrer de 2020 al Pavelló Barris Nord de Lleida i els títols van ser per al CPA Olot (grups grans i grups Júnior), CP Matadepera (grups petits) i CPA Cardona (quartets).

En l’àmbit dels grups de xou, el dissabte 27 de març es durà a terme la prova de xou petit en la qual participaran 22 equips procedents de les quatre territorials, mentre que l’endemà, dia 28 de març, es disputarà la final de grups de xou grans en la qual competiran 9 equips de les territorials de Girona i Barcelona, i on s'ha previst que el primer equip del CPA Olot lluitarà per endur-se la victòria a casa.  
 

La presentació del campionat s'ha fet al saló de sessions de l'Ajuntament d'Olot. Foto: @olotuit.


Enguany, el sorteig de l’ordre de sortida es realitzarà avui divendres, 19 de març, a les vuit del vespre a la seu central de la Federació Catalana de Patinatge a Barcelona i serà emès en línia pel canal de Youtube de la FCP.

Paral·lelament, la Xarxa de Televisions Locals cobrirà el campionat; dissabte de 16.30 a 18 h es podrà veure la competició de grups petits per la seva plataforma multimèdia Xala! I, posteriorment, entre les 18 i les 19.50 h s’emetrà de nou per les televisions de la Xarxa i també al programa Xala!. Diumenge, també es podrà veure en directe el campionat de grups grans de les 16 a les 17.20 h dins del programa En Joc.

Represa de l’activitat de la Federació Catalana de Patinatge

Des del dissabte 13 de març, la Federació Catalana de Patinatge (FCP) ha anat reprenent la seva activitat i planificant i programant les dates de totes les competicions ajornades per als mesos de març i abril. Una decisió que va ser possible després que el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya modifiqués les mesures en matèria de salut públic per a la contenció de la pandèmia, el passat dilluns 15 de març.  

En aquest sentit, a part de l’aixecament del confinament comarcal per a les bombolles de convivència, també es va establir la tornada de totes les competicions esportives catalanes, incloses les de menors de 16 anys, que fins ara no havien estat autoritzades excepte que fossin classificatòries per a un campionat o una lliga d’àmbit estatal.

Pel que fa a les categories més petites d’hoquei patins (Prebenjamins, Benjamins, Minifem i Fem11), malgrat que la represa no serà fins al 10 d’abril, una vegada passada Setmana Santa, aquells que vulguin avançar els seus partits al cap de setmana del 27 i el 28 de  març ho podran fer si hi ha acord entre els dos equips. En totes les categories de base que no siguin classificatòries per a un Campionat d’Espanya, el Comitè Català d’Hoquei Patins (CCHP) allargarà la temporada fins a finals de juny.

Podeu trobar més informació a la pàgina web de la Federació Catalana de Patinatge així com un FAQs amb preguntes freqüents i les seves respostes per donar informació directa als clubs i als esportistes sobre les condicions sanitàries, de seguretat i aforament que cal complir i tenir en compte durant les competicions.  

 

CAMPIONAT DE CATALUNYA DE GRUPS XOU GRANS I PETITS 2021

27 i 28 de març a Olot

Cartell del Campionat de Catalunya de xou petit i xou gran que se celebrarà a Olot. Foto: @fcpatinatge.

Arxivat a