L'Hospital d'Olot inicia un estudi a través de la teràpia immersiva amb realitat virtual

La recerca s’impulsa, amb l’Observatori d’Humanitats en Medicina, com un pas més per al benestar emocional dels professionals

NacióGarrotxa
18 de març del 2021
Actualitzat a les 11:45h
Es tracta d'una experiència multisensorial immersiva.
Es tracta d'una experiència multisensorial immersiva. | @BroomxTech
La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa inicia un nou estudi a través de la teràpia immersiva amb la realitat virtual per a avaluar la millora dels nivells d’ansietat dels  professionals que hi treballen. És el primer centre sanitari a emprar aquest recurs a la Regió Sanitària de Girona, i un dels primeres a l’estat espanyol. L’objectiu és analitzar els beneficis en la gestió emocional que es poden aconseguir a través d’aquest mètode.

L’estudi, que començarà dilluns 29 de març, tindrà una durada de 8 setmanes i ja compta amb més de quaranta professionals interessats a participar-hi. Durant aquest període, els professionals se sotmetran a dos tests, un relacionat amb l’ansietat i un altre amb el benestar, sota la supervisió de la psicòloga clínica de la fundació.

Es planificaran dues sessions setmanals per a cada participant a la sala de realitat virtual immersiva i, passades les quatre setmanes, es farà una primera avaluació dels beneficis d’aquesta teràpia. Quan finalitzi l’estudi, hi haurà una nova visita en què es repetiran els dos tests i es conclourà la recerca.

En el context professional i social de la pandèmia, els professionals han estat sotmesos a un estrès emocional de forma sostinguda i, per aquest motiu, es vol reforçar l’oferta de serveis centrats en el benestar emocional dels treballadors. Experiències de característiques similars s’han demostrat molt beneficioses en diverses especialitats en el camp de la salut mental, però, també, en altres àrees com la pediatria, la neurologia, les cures pal·liatives i l’atenció geriàtrica.

El primer sistema de projecció immersiu del món

La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa compta amb una sala equipada amb el projector MK360 de Broomx Technologies, el primer sistema de projecció immersiu del món.

A través d’aquesta tecnologia es transforma una cambra o espai en una experiència multisensorial immersiva, que pot ser compartida amb diverses persones, sense necessitat d’emprar-hi ulleres de realitat virtual ni altres dispositius.

També, permet retransmetre immersivament i en línia un esdeveniment enregistrat en 360 graus.

Aquesta tecnologia millora l’experiència del participant, que pot  relaxar-se i millorar el seu benestar emocional, reduir la percepció de dolor, generar exercicis i teràpies centrades en l’estimulació de les funcions cognitives i treballar habilitats adaptatives.
 
Arxivat a