Dimarts vinent reobre el consultori de Sant Privat d'en Bas un cop per setmana

Amb de les obres d'adequació fetes per l'Ajuntament de la Vall d'en Bas, s'obrirà més dies a la setmana de manera progressiva

El consultori de Sant Privat d'en Bas, als baixos de l'antic edifici consistorial.
El consultori de Sant Privat d'en Bas, als baixos de l'antic edifici consistorial. | Xavier Borràs.
17 de març del 2021
Actualitzat a les 10:44h
El consultori local pertanyent a l'Àrea Bàsica de Salut de la Vall d'en Bas torna obrir, un any després que va ser tancat per causa de les mesures imposades arran de la pandèmia. Així, aquest pròxim dimarts, 23 de març, se n'ha previst la reobertura.

Inicialment, el consultori local de Sant Privat obrirà tots els dimarts de les 8 del matí a les 2 del migdia, però la intenció, segons ha pogut saber NacióGarrotxa de fonts de l'Hospital d'Olot, és anar recuperant la presència més dies a la setmana de manera progressiva, fins arribar al ple de cinc dies a la setmana com passava abans de la pandèmia.

Pel que fa al funcionament, serà com el del CAP de Sant Esteve: caldrà trucar, doncs, al 972 693 346 per a demanar cita prèvia i evitar així acumulació innecessària de persones a la sala d’espera.

Aquest telèfon també estarà a disposició d’aquells usuaris que no necessitin ser visitats sinó que hagin de fer algun tràmit administratiu. També, es pot utilitzar la e-consulta del canal La Meva Salut que permet una comunicació directa amb els professionals assistencials.

L’Ajuntament de la Vall d'en Bas ha fet l’esforç d'ampliar la sala d'espera –que era molt petita– adequar tot l’espai i assegurar que es poden complir les mesures de seguretat essencials per a evitar contagis.

La preocupació que hi havia entre els veïns de Sant Privat, especialment entre la gent gran –que es veien obligats a desplaçar-se al CAP de Sant Esteve d'en Bas des que, per causa del confinament per la pandèmia, es va decidir tancar el consultori–, comença, doncs, a esvair-se.

El consultori es troba a les antigues dependències de l'Ajuntament, a tocar de les escoles on ara hi ha el Casal d'Avis, el local social i la farmàcia. Consta d'una recepció, una petita sala d'espera on no caben més de vuit persones i dos despatxos: el de consulta mèdica i el d'infermeria. L'ampliació s'ha dut a terme amb a la mateixa planta baixa on hi ha el consultori, on també s'estatja l'oficina del Jutjat de Pau.