Educació

Torna el premi Joves i Més a Olot, que arriba a la desena edició

Té l’objectiu de potenciar i reconèixer l’esforç personal dels alumnes en l’àmbit escolar, valorar-ne l'esperit emprenedor i el compromís amb la ciutat i la comarca

per NacióGarrotxa , Olot, 16 de març de 2021 a les 09:14 |
Cartell de la desena edició del premi Joves i Més. | @olotuit.
L'Àrea d’Educació i Joventut de l'Ajuntament d’Olot amb la col·laboració de l’empresa Rocatomba,  convoca el premi Joves i Més amb l’objectiu de potenciar i reconèixer l’esforç personal dels alumnes en l’àmbit escolar i valorar el seu esperit  emprenedor i compromís amb la ciutat i la comarca.

Es tracta de la 10a edició d'aquests guardons que, en les anteriors convocatòries, han permès reconèixer l’actitud i la dedicació de 80 joves de la ciutat i la Garrotxa. El premi de l’edició de 2020 (9a) no es va poder celebrar a causa de la situació de pandèmia que es vivia en aquell moment.


Un any més, a aquest guardó s’hi poden presentar tots aquells alumnes de 4t d’ESO que tenen un mitjana de notable o d'excel·lent a l’ESO i que realitzen activitats socials, culturals, de voluntariat, esportives o polítiques tant al centre, com a la ciutat o a la comarca. No s'atorga el premi forçosament als millors expedients acadèmics, sinó que es tenen en compte altres aspectes relacionats amb la trajectòria de l’alumne i la seva relació amb el centre educatiu, barri, ciutat o comarca.

El premi consisteix en una estada lúdico-educativa de cinc dies, del 23 al 27 d’agost, a l’equipament d’educació ambiental i científica MónNatura Pirineus, situat a les Planes de Son (Pallars Jussà). El guardó inclou les despeses de viatge, l’estada i la manutenció. També inclou activitats de lleure, natura i ciència que es realitzaran en el mateix equipament durant l’estada. Els joves estaran en tot moment acompanyats d’un monitor.


Els aspirants que vulguin participar, han de presentar, a banda d’un certificat amb les notes de l’ESO, una carta personal on exposin per què tenen interès a participar-hi i expliquin què consideren important de la seva personalitat, aficions i inquietuds. És rellevant plasmar els aspectes d’actitud, que són tan o més importants com a indicadors de talent: la curiositat, la creativitat, la implicació, l’interès, la voluntat d’aprendre contínuament i la perseverança i també la seva relació i participació en la ciutat.

L’alumne també pot presentar tots els certificats que consideri oportuns referent a premis aconseguits, activitats  extraescolars (formació, esport, lleure...) i a la participació en entitats de caire social, polític, de voluntariat, educatiu... que acreditin  la seva vocació de servei i implicació a la comunitat.


Les sol·licituds per a optar a aquest premi s’han de presentar mitjançant una instància, acompanyada de tota la documentació esmentada, a les oficines de l’Àrea d’Educació i Joventut de l'Ajuntament d'Olot situades a l'avinguda Sant Joan les Abadesses, 20-22, d’Olot, com a molt tard el dia 30 d’abril.

Podeu consultar les bases completes d'aquesta nova edició en aquest vincle.
 

 

Participació