Ple municipal

Sant Joan les Fonts aprova més ajuts per a pal·liar els efectes de la pandèmia

Aquesta segona campanya de suport –que compta amb una dotació màxima de 40.000 euros– es repartirà en cinc línies d’actuació en funció de l’activitat econòmica

per NacióGarrotxa , Sant Joan les Fonts, 11 de març de 2021 a les 11:44 |
Instantània del ple telemàtic de Sant Joan les Fonts d'aquest dijous. | @santjoanfontsaj.
En el ple municipal d'aquest dijous a Sant Joan les Fonts cal destacar l’aprovació, per unanimitat de tots els grups municipals, d’una nova convocatòria de subvencions i les seves bases per a aquest 2021, destinades a pal·liar els efectes de les mesures imposades arran de la pandèmia en diversos sectors econòmics del municipi que van haver d’aturar per força l'activitat.

En molts casos, les mesures han suposat una pèrdua important o total d’ingressos per a molts professionals que, conseqüentment, poden implicar la no continuïtat de l’activitat i suposaria un impacte per a l'ocupació al municipi que, també, tindria una repercussió social entre els habitants.


Aquest seguit de circumstàncies fan oportú crear aquesta segona campanya d’ajuts que, en total, compta amb una dotació màxima de 40.000 euros repartida en les següents cinc línies d’actuació en funció de l’activitat econòmica:
  1. Un ajut de 1.000 € per activitat per als restaurants, bars i cafeteries i serveis de càtering.
  2. Un ajut de 1.500 € per activitat per als establiments de turisme rural, pensions, cases de colònies i professionals del sector turístic.
  3. Un ajut de 800 € per activitat per als centres d’estètica i massatge no sanitari.
  4. Un ajut de 800 € per als professionals de la música i l’espectacle.
  5. Un ajut de 800 € per als comerços sense establiments (marxants).
El criteri per a atorgar un import o un altre a cada sector econòmic ve donat pel temps que han hagut de tenir tancada l’activitat per les restriccions.

D’altra banda, en el ple també s’han aprovat de manera definitiva els expedients d’expropiació dels sectors PA2A, PA2B i PA2C corresponents a l’execució del Pla especial urbanístic del Barri Vell.Finalment, el ple també ha aprovat, per unanimitat, les dues mocions presentades pel grup municipal Sant Joan Plural (ERC). La primera feia referència al control de les colònies de gats i, la segona, era una moció de suport a l’amnistia pels presos polítics catalans.


Altres notícies que et poden interessar
 


 

Participació