Es mantenen les misses del Quinari a Besalú tot i la suspensió de la processó dels Dolors

És el segon any consecutiu que no es pot celebrar aquest tradicional esdeveniment per causa de les mesures imposades arran de la pandèmia

Un aspecte de la Processó dels Dolors de Besalú d'ara fa dos anys.
Un aspecte de la Processó dels Dolors de Besalú d'ara fa dos anys. | @DolorsDeBesalú.
NacióGarrotxa
11 de març del 2021
Actualitzat a les 8:36h
Totes les mesures imposades arran de la pandèmia a Catalunya han portat la Junta de la Venerable Congregació de la Mare de Déu dels Dolors de Besalú a suspendre, novament, la processó dels Dolors que s'havia de celebrar el divendres 26 de març, com a culminació de la Setmana de Passió.

No obstant això, tots els actes del Quinari es podran celebrar, seguint les mesures sobre els percentatges d'aforament establerts en cada moment, a l'església parroquial de Sant Vicenç, on la comtal vila de Besalú venera la Mare de Déu dels Dolors des del 1699.

De dilluns a dijous se celebraran totes les misses del Quinari a partir de les 20:00 h i el divendres, diada de la Solemnitat dels Dolors, se celebrarà l'Ofici a migdia (12:00 h) a Sant Vicenç. Aquests actes litúrgics no es veuran tan afectats per les mesures establertes per les autoritats, especialment pel toc de queda, que impedeix totalment la celebració de la processó.

A efectes pràctics, tot el previst per a aquest any 2021 –Prior, Comissaris, Predicadors, Programa, Misses, Guardons...–, es traslladarà a la Festa dels Dolors de l'any vinent, que se celebrarà el dia 8 d'abril del 2022.

Per segon any consecutiu, la Junta de Ia Congregació dels Dolors ha hagut de prendre una decisió difícil, "però responsable i solidària amb el conjunt de la ciutadania", segons han fet saber en un comunicat. "Com a cristians, aquesta situació ens fa reflexionar en el veritable sentit de la Quaresma i ens fa pensar que cal viure en comunió amb tota la societat", conclouen.
Arxivat a